Bubur nasi kosong

Tak lama lagi baby sy 6 bulan. Kalu guna beras biasa kita makan, macam mana ye nak jadikan bubur nasi tu halus macam puree? Ada tips tak? #seriusnanya #pleasehelp

11 Các câu trả lời

Kena blande sis.. kalau mcm saya, saya lagi suke buat mcm ni 1. Basuh beras 2. Tos kan sampai kering 3. Goreng tanpa minyak 4. Blande gune blande kering 5. Simpan dalam bekas kedap udara. Bile nak masak saya akan ambil ikut kuantiti yang saya nak, masak skejap dgn air.. Siap 😘😍

8mo trước

nice buat cemni...👍

guna nasi je . letak nasi 2 sudu bsr + air 2 cawan kecil . msk dlm 20 -30 minit then blend . tapis kalau tak nak langsung ada ketul nasi . sukatan ni ada lebih boleh letak dlm peti ais

Masak smpi jd bubur lembut lps tu blend je sis nnti jd pure .. beli blender kt diy hrge 50lbh cm tu mmg best haluss trus.. blh blend ikn bilis jgk

Makan bubur macam biasa, lepastu kisar sampai halus ( jangan guna pengisar cili pulak) dan lepastu tapis 👍 Tips dari nurse kk time anak first

Mcm saye dulu masak lama bubur tu.. kerap kan tambah air.. sampai beras tu betul² hancur.. maklum la dulu² xde media sosial… 🤭

siap masak bubur then awak blend. masa nak suap baby boleh titis evo atau myk msk

Saya masak nasi family mcm biasa. Lepastu ambil tambah air sikit and blend.

blend je. tak perlu tapis. texture yg betul macam mash potato.

Kisar dahulu beras sblm buat bubur

awak bole blend.