Alhamdullilah stok freezer baby 4month

Tak banyak tapi alhamdullilah, rezeki susu meriah

Alhamdullilah stok freezer baby 4month
37 Các câu trả lời

Salam sis,, bole bagi tips nak meriah susu mcm sis x? Sy ada sebulan lagi nk masuk kerja... sy nak bg susu badan ja kat bby, x nak bg susu formula... tp skali pam dpt 1 oz ja sebelah... pam pun sempat pam 10 minit... sbb baby da bangun 😅 share la sikit tipsnyaa

5y trước

Wassalam sis..amalkan pemakanan sihat, sentiasa minum air, banyak kan rehat, jgn stress .. Sis boleh strt buat stock 2-3minggu awal sebelum naik kerja..kena tetap kan jadual utk pam..kalau sis leps df baby, sis blh pam terus utk pastikan breast betul2 kosng/lembik..next sesi breast akn lebih berkerja keras dlm produce susu.. Waktu pam tu sgt fleksible ..boleh je sis pam 10minit mahupun 5minit..penting ade proses mengepam tu.. Sis boleh try milkbooster..tp try&error la..sy gune milkbooster 3jenis, tp semua ny tak ade kesan..jdi sy stop..skrng sudah sebulan lebih sy cuba consume set myusu shaklee..alhamdullilah ade penambahan susu..wlpan kekadang short jugak 😅😇

Saya nak tanya awak ada makan milk booster/apa²;petua pemakann ke? Tringin saya nk ssu banyak, sb pump pn x dpt byk. Bby tetap BF tp cmpur FM(dr lahir sb masalah pembesaran)

5y trước

Susu mmg akan kurang sbb bayi ny dh sedut..kita pam ibarat nk bg breast betul kosong sblm next sesi myusu/pam..insyallah susu akan bertambah sebb kita ada bg rangsangan pada breast utk produce susu lebih banyak

meriahnye...sy x sempat nk buat stok byk2...bby kuat menyusu...buat stok klu esok nk pegi klinik je, mls aihh nk selak2 baju kt klinik, bg dlm botol je senang. heee

5y trước

Betul2..kalau asben bg susu, jgn la lalu sblh baby..confrim dia tolak ke tepi botol..😅

Congrats sis.. 😘😘😘 Saya dulu pun mmg bersemangat waja mcm ni. Breast pump is my best friend.. Semoga rezeki anak yg seterusnya juga mcm ni juga. Amin

5y trước

Insyallh amin..semangat nk BF sampai umur anak 2tahun 💪🏻💪🏻💪🏻

Sis.simpan susu dlm freezer yg mmg khas utk stok susu ke? Nk tnya mmg x blh ke kalo ltak stok susu dlm freezer yg ada bhn basah mcm ayam, ikan smua tu..

5y trước

Kalau nk lg selamat beli deep freeze, tp itu la nk keluarkn ongkos ny pulak..ini pun tengah fikir2 perlu tak nk beli deep freeze

Alhamdulillah byknya stok awak.. Saya x sempat buat stok.. Pam harini utk bekalan esok.. Alhamdulillah jgk sbb masih dpt bertahan dgn susu ibu.. Hehe

5y trước

Insyallh sis..penting sis consistent pam..moga sis berjaya utk myusu kan anak hingga umor 2 tahun 💪🏻💪🏻

sis boleh tnya, kalo susu yg dh d letak dlm peti sejuk brapa lama boleh tahan ye? n nnt nak panaskan ke kalo bg kt baby? 😅 maaf sy x tau..

5y trước

terima kasih sis 😊😊

Bestnya. Saya rezeki susu ade cuma xmeriah mcm ni. walaupun pam setiap hari, tapi tetap kena campur susu. Ape pun janji baby mbesar dgn sihat. 🙂

5y trước

Rezeki bayi sis...insyallah sis teruskan ushan mengepam yer..penting jangan skip itu kalau sis berjauhan dgn anak Betul tu, penting anak ny sihat dan mebesar dgn baik dah cukup buat hati kita gembira 😇😇

Meriahnya. Tapi hari tu saya terbaca, susu tak boleh diletakkan di pintu peti ais. Sebabnya suhu berbeza. Mungkin ada sesiapa boleh pastikan?

5y trước

Oooo. Baru faham. Sebab hari tu baca pun sekilas je.

Wow..byk nya sis..ajar saya cam mana nak dpt stok susu byk cam ni..sbb nanti bersalin kena tgl anak..first time..dulu2 anak jaga sendiri

5y trước

Kena ikut jadual pam..jgn miss..kecuali sis df baby..tp kalau baby tgh tidur tu blh la pam sekejap, bagi breast kita kosong@lembik.. banyak kn minum air jugak yer