Macam tak pregnant

Tak ada alahan,mual,badan macam biasa..tahu2 dah pregnant 2 bulan...ada tak yang macam saya?😁

25 Các câu trả lời

saya anak first takde alahan langsung sampai melahirkan, makan semua okey ... tup tup baby boy kuar ... second ni yang alahan teruk first trimister then kluar allergic gatal smpi trimister 3, doc kata time mngandung je pas lahir selalunya dah okey, scan haritu baby girl tapi tak confirm lagi blm lahir ada 2 bulan lagi ...

mula mula dulu saya ingat saya kuat sebab saya takde alahan , makan lah apa pun elok je. sekali masuk 9w saya terus alahan teruk , sampai hb saya drop berat badan saya drop. sekarang dah 16w (4bulan) masih lagi ada alahan 😅 saya baru nak bangga saya kuat , sekali melepek je sekarang.

ada sis,sl pengalaman sy ada yg ada alahan dan ada yg awal pregnancy takde alahan. tp alahan datang bila dah 4bulan..ada yg sy dgr cerita..mummy tak alahan tapi ayahnya pulak yg alahan😆. apa² pun ada atau tak..janji baby sihat ibu pun sihat 😍

2y trước

welcome sis..jaga diri❤️

saya mengandung anak sulung macam tuh sis , takda apa2 alahan tau2 dah 3m pregnant.. pregnant anak kedua ni pula lain macam makan semua memilih tak boleh makan lauk2 kalau makan rasa nak muntah 😓 saya makan mee ataupun roti dan buah2 je boleh telan ..

ada ja sis . dont iverthinking kayh . peknen mmg sllu oikir bnykk . positif je kayh. awak peknen ja . sbb sy pon alah ayam ja. tu pon 3 minggu . lepastu rilek . xda alahan n tak teruk pon . alhamdulillah. xdak alahan lg lega . lau x penat siss oiii

Kadang2 alahan datang lepas seminggu tau pregnan heheh,sy tau pregnant dah 5w4d..mula2 xda rasa apa2 masih lasak,bila masuk 6w dah mula rasa lain,sampai 7w alahan truk,8w alahan bkurangan..skg dah 10w alhamdulillah rasa nak muntah tu kdg2 sj..

saya 2x pregnant dua² takde alahan 😂 cuma kali kedua ni pelik sikit tiba² jadi tak tahan dgn makanan pedas walaupun sikit padahal saya plg suka makanan pedas. maybe pembawakan anak ikut suami kot sbb suami saya tak suka makanan pedas 😂

saya anak first alah apa tk da makan lalu macam biasa .. tk dak pon megidam ka apa tau megandung pon sbb priod tk mai sekarang anak saya dh 2 tahun .. megandung si adik sekarang kat adik sekarang alah muntah ja asal celik ja mata muntah🤭

Saya memula macam ni lah. Happy sangat. Dpat tahu pregnant 5week. Masuk je 8week tekak rasa pahit. Now 9week3days, saya cuma boleh makan roti, bubur bihun and buah buah je. Yang lain bila pandang rasa loya.

waa... rezeki sis takde alahan... saya dah nak masuk 6months... masih alahan... hahaha... masih pening²...kadang² muntah... semoga sis dan baby sihat selalu ❤️

2y trước

sama2 sis...mungkin belum lah kot..😁🤣