Saja tanya

Normal ya, pregnant tanpa alahan ni ? Kadang tak rasa macam diri ni tengah pregnant pun, aktif je macam biasa 😆 ##firstmom

21 Các câu trả lời

Normal sis. Bila mengandung badan kita akan ada kenaikan hormon beta hcg, yang mana badan dia boleh adapt dengan kenaikan hormon beta hcg, dia takkan ada alahan atau kurang. Yang badan takleh adapt pulak akan hadap alahan yang teruk. Alahan ni ada masa first trimester satu, dua atau tiga. Ada yang dari T1 sampai T3. Depend atas penerimaan body masing masing.

Normal je sis. Sy anak first pun mmg tkde alahan langsung sampai beranak. Berat naik almost 20kg 😌 Aktif pun ye sbb 38w tu sempat lg buat order doorgift brownies 😂 tp bila pregnant anak kedua ni haa dgn alahan nya, sangkut gdm lg, badan start lenguh dr 20w 😂 lain anak lain pembawakannya hehe

dh berapa weeks mommy? As long as xde spotting, bleeding atau sakit should be ok. Sy masuk 6weeks terus teruk alahan sampai skrg dh masuk 13weeks. Atas org jgk rasanya alahan ni, kalau xde tu syukur rezeki betul. Semoga dipermudahkan ya🥰

4t trước

nak masuk 10w dah awak. spotting ade skit je kadang kadang, setakat ni bleeding ade masa mula mula thu preg je pastu terus ok mcm biasa dah

normal sis. sya pun x de alahan muntah2 .cuma sakit pinggang , lenguh pinggang tu biasa la. kalau kata aktif masa pregnant ni sya jadi pemalas🤣🤣. dah masuk 2nd trim bru rajin sikit. itupun sikit je la.hahahh

Normal sis sy nak masuk 17w dah. Tak da alahan teruk lgsg. Bab Makan dari awal smua holeh telan, no morning sickness. loya skit2 je. Aktif mcm biasa. Alhmdulillah syukur hehe boleh buat kerja mcm biasa

Normal je awak. Sy pregnant ank first n skrng tngh pregnant ank kedua 34 minggu mmg xdk alahan langsung. Alhamdulillah. Pastu xdk jugak mengidam yg pelik2 or yg susah2 nak cari.

4t trước

Hehe sama la. Sy klau x pregnant pun mmg selalu teringin nak makan itu ini, selagi X dpt selagi tu duk teringat. So sy rse sama je keadaannya mse tengah pregnant nie. Hahaha

normal kot.....sbb sy 21 week baru taw mgandung sbb xde alahan n tanda2 mgandung...itu pn tau sbb rasa bergerak2 dlm perut....alhamdulillah...tp 36w...muntah2 pulak....

Sy 2nd trimester bru sikit² hilang alahan . Tpi 1st trimester Mmg teruk . Ape² mkn kluar je . Tpi skrg ade jgk rasa sikit² buang . Bdn naik ruam teruk ..

n0rmal...sy anak ke2,boy..takde apa2 alahan..tak rasa ngidam sgt...if nak mkn apa2,tak dapat,rileks je...beza masa ngandung anak p0mpuan...em0si lebih..

4t trước

best kan mcm tu

Maybe alahan awak bukan first trimester, maybe 2nd baru awak alahan . atau 3rd Trimester bru alahan . tubuh org lain lain . so impact pun lain²