Urin test RM31 klinik kerajaan

Tahun lepas buat upt di klinik kerajaan rm1 ja.. Hari ni terkejut kena caj RM31.. Mungkin sy yg ketinggalan info..? Benefit diberi utk kaki tangan kerajaan shj.. Nak tak nak, kena buat jgak sbb nak guna utk bkak buku pink..

Urin test RM31 klinik kerajaan
70 Các câu trả lời

Aik pelik.. Sy p klinik hari tu msa mula2 nak buat buku pink termasuk ujian air kencing free ja smpai skrng atau sy yg lupa bayar ni😅😅

5y trước

ouhj..mybe peraturan bru kowt..xthu lh yg tu

Klau dtg klinik kerajaan mintk nk check upt, memg kena byar rm10 ke atas, kecuali klau doc suspect pn hamil baru byaran rm1 masa daftar…

Aikkk pelik ni,sy buat buku pink,checkup monthly,minum air gula,suntik kancig gg smue free.. xde bayar walaupun rm1..

Sbb ape tu kne bayar smpi rm31?! Saya xkne caj ape2 pun,, buka buku pink hujung bulan 1 haritu.. Check up until now so far free je lah lg 😅

5y trước

Ohhh 😅😅

Setahu sy...untuk ibu mengandung spnjg kehamilan xdikenakan ape2 caj... Aritu mse bukk bku pink nurse ckp...

5y trước

Tuhlaaa...mungkin jugak ye... Ikot kk jugak kan...sy mse 1st buat buku...standby jugak duit tp nurse ckp gitu..Biase tmpat sy warga asing mmg dorg cas...

iye...saya buka buku 9/1... utk upt test rm10, daftar rm1...sy kena total rm11...dia terangkan kan semua utk apa yg kena byr tu

5y trước

tahun 2016 mmg x kena cas apa pun masa buat buku...baru tahun ni rasa cas yg lain² tu

Kenapa smpai rm31 pulak. Cek apa lagi smpai rm31 xkn cek upt smpai rm31. Even kalo pkeje biasa bkn krjaan pon still rm1 juga.

5y trước

Kan sis.. Hehe.. Sy share pun nak bg org lain boleh prepare duit lebih ckit, mana tau kedepan nanti kena bayar lebih lg ke.. Kita xtau kan.. Lgpun xsemua org mampu.. Kesian jgak..

Sy dr awal smpai skrang da 36weeks x kne byr pape pn..jmpe dietitian 2kali, jmpe pkar fms pn xkne byr.. mahal nye..😲😲

5y trước

🤦🤦

sepupu sy buat ujian bru² ni pon kna rm31 utk ujian air kncing ja . klinik krjaan . confiuus jgk sbb sy xkna caj apa² pon

5y trước

Itu la.. Ada yg komen atas2 tu, ada yg kena rm20..ada rm11.. Pelik jgak.. Knapa xsama

Sy cek 10/01/2020, byr rm1 je. Masa tu dtg utk buat appointment buka buku, terus kena suruh cek upt & buka buku 30/01

5y trước

Mungkin baru start bulan 2 kot sis