What should i do

sye nak tnye. sye baru 9 week tpi scan dr kata baby mcm bru 7 week. ni ank first sye .masa sye kencing bau mcm bau drh period dh tk sdp hty dh. sye guna jri korek tk dlm warna mcm coklat tpi tk pekat husband suruh guna cotton bud biar lebih jelas tpi tk korek dlm pon keluar warna cmni. kira spotting ke ni. sye pkai pad mlm tdi tidur tkde apa2 pon dkt pad. kencing hrini tkde keluar drh or apa2 coklat. is it normal? cdgnye nk jumpa dr hrini risau. terkejut menggigil tgn tgok tdo pon tk lena.

What should i do
14 Các câu trả lời

sy pon pnh jd mcm ni... trus g klinik sbb rsau.. cri gk klinik yg bkak wlaupon jauh ckit.. nse tu hri ahd kbykkn klinik x bkk.. pstu dktor cek dlm.. dia kta ni bkn drah dr bby.. ni sbb ade jngkitan .. lega gk dgr... dia bg ubt msk dlm.. skg alhamdulillah 25 week.. biasa la ngndung ni mcm2 yg mrsaukn hti lg2 tgh jd mcm tu.. pape pon trus je jmpe dktor.. sbb kte x taw apa pnca nya

Actually, instead of guna cotton bud, boleh jgk guna kapas/pantyliner (plus color putih kan) lagi jelas nmpak sikit ke byk. Yes mcm spotting dah tu. Ikut kata doctor time Sy keguguran dulu ‘Kalau risau kan kandungan cepat2 refer doc’.

Banyak ke.. Klu byk trus ge klinik.. Dia akan check bg tahu sama ada tu hnya luka luaran pangkal rahim atau mcm mne.. Hrp ii xda apa. Ii

jumpa doc terus. biar doc check os, and semua tu. hope xda apa2 la ni. mmg ada org normal mcm ni, tp not for me. jumpa doc ya sis.

Saya pun sebelum ni macam tu. Spotting je. Alhamdulillah dah 26 weeks. Fikir positif inshaAllah, everything will be fine.

Kalau dah confirm preggy. Doc atau nurse akan bgtau if ada darah keluar wajib terus ke klinik atau hospital dgn segera..

biasa lh tu klu anak first mimng akan ada spoting sikit. sebab rahim baru ada isi.. kn so yup

pergi check ... sy turun setitik je ... tp mmg dh kegugutan ... baik prgi check

3y trước

sama... setitik dua je. takde sakit takde apa. tahu2 gugur. sedih rasa. tp lepas pd tu la sakitnya ya rabbi... hope ada rezeki lg lepas ni.🤲

Spotting, jumpalah doktor untuk pengesahan

lps jumpa doc mcm mna ya sis?

3y trước

sama mcm sy tp sampai sekarang kluar darah bila kencing 😭 risaunya