Anak dah 8 bulan

Sye dah ngndung 7week anak ke 2 . Rasa mcm nak gugur . Stress sangat orang kata kami kuat nafsu , kata anak masih kecik lg . Ape yg saya buat . Sedih dengar kata ramai org

24 Các câu trả lời

amboi mulut sapa tu..balas je balik " semoga kata2 tu balik kpd awk dan smua keturunan awk" bila dah lekat awal tu abaikan ja benda2 negative lain, dah tak guna nak takut or nyesal atau apa2 saja perasaan buruk. semua ibu2 dah didedahkan risiko hamil jarak dekat, apa kesan setiap jenis perancang, apa keberkesanan rancang sendiri. sepatutnya takda isu bila "termengandung" lagi.. lepas luar ke lepas dlm ke dua2 ada potensi utk lekat tambah lagi bila dlm lingkungan hari subur (ni utk yg rancang sendiri la) klau ubat jenis pil pulak memerlukan org yg ada disiplin tinggi sebab bila ter skip ubat maka ubatnya dah tiada kesan lg dah.

alahai.. anak tu rezeki Allah taala bagi golongan yg terpilih.. tak perlu rsa bersalah atau pikirkan anggapan orang .. insyallah, dipermudahkan urusan puan yea.. puan angkat martabat diri puan berjaya menambah umat Islam kaum hawa Adam..Ameen.. saya baru berumur 30thn..sudah empunya 4 org Ank..yg masih kecil..rezeki Allah bagi kite terima dgn hati terbuka..ada hikmah bahagia kita dunia akhirat..

sis, manusia ni smpy mati pun kita dpt puaskan hati...sentiasa ada yg xkna...kita hidup bkn depa yg bg mkn...sy slalu pgg prinsip, asl aku ada Allah, suami dan family...yg lain aku xpeduli...asl dgn org2 ni aku xda mslh, dgn org lain aku xnak amek kisah...lgpun tu rzki pemberian Allah...ckp kt depa, hg sapa nak pertikai kerja Allah...hg kta aku, sama mcm kta kt Allah..bkn hg bg mkn keluarga aku

Abaikan apa yg org kata.. ingat satu je anak tu adalah rezeki yg Allah bg pd kita..ank kita dgn suami kita.. anak kita kita yg jaga. org lain susah nk dpt anak.. setiap anak itu adalah rezeki. jaga kandungan baik2.. setahun sorg tu biasa la anak ptma dgn kedua.. sis jaga diri baik2 ye. smga kndungan sis sihat2 je..

sy sendiri alami ank sulung 6bln(2004) sy dah mengandung ank ke2. misi bisinglah jugak tp sy wat x reti je..lps bslin ank ke 2 sy rncg kehamilan betul² setiap ank jarak 2-3thn skrg ank sy dah 5org. yg kecik dah 7thn. peduli ckp org keliling yg penting kita jg diri n kandungan tu baik² selebihnya doa byk².

syukur sis senang mgandung..rmai yg teringin anak tp sush nak dpt...sapalah mulut yg mgata org cmtu...dh kawin ke dia?anak dia brapa pulak?..masa muda ni la nk buat anak..anak anugerah terindah..jgn sesekali pikir nk gugur...bukan dia yg akan jaga anak sis nanti...sabar k..semoga semua dpermudahkn..

Sis.. Pedulikn ap org kata sis.. Tu rezeki n amanah Allah... Mlut Org sekeliling mmg xley ttup.. Preggy n xbrkaitan pom ngn kuat nfsu ke ap.. Skali je brsama pom bleh je lekat bby.. Plis sis think positively.. Jgn stres2 k.. Bnykkn brehat.. Sian bby tu..

kwn sy ank die yg sulung bru 6bln .skrg dah ngdung kn yg kdue 4bln .. abai kn mulot² org yg bg tekanan dkt kite ..tu rezeki dri allah .allah tau ape yg tbaik utk kite 😊sis kuat , jgn pk kate org .. manusia ,slgi ade mulot .slgi tu b'ckp psal org .

Bgi sye la ank itu rezeki Allah bgi.. And xde spe pn ad hak untk pertikaikn bnde tu! Biarla org nk ckp ap sbb mybe yg ckp2 tu ad hasat dengki dngn kite xthu.. Org lain ad yg kwen puluh2 thun tngu zuriat xdpt2 so brsyukur jela jgn dngr kate2 yg negatif

Siapa yg cakap mcmtu sis? Macamnlah dorg tak kuat nafsu. Sy cukup tak suka org mulut mcmtu. Anak tu rezeki dari Allah. Amanah dari Allah. Sis jaga je sebaik yg mungkin. Ramai org nak baby tak belum ada rezeki. So bersyukurlah