stress mulut orng

sye bru 10 weeks sedare da tegur perut xnmpk pon sye ckp la bru 2 buln..haih dlm hati sye blom bpe buln lagi da tanyee.😑🤔😑😑

24 Các câu trả lời

hehe..abaikan je sis. baru 2 bulan. sy yg dah 4 bulan pun baru nampak perut siket. sebelum ni pun tak nampak. kalau pakai baju longgar mmg tak nampak langsung saya ni tengah mengandung. abaikan je okey. jangan stress². stress ni boleh buat kita keguguran. itu lah yg terjadi pada kandungan ke 3 saya. disebabkan terlampau stress dan terlampau penat,sy keguguran. mulut org mmg ada yg macam lubang jamban. ada je yg nak dibualkan. abaikan je. elakkan untuk berjumpa org² mcm ni.

2y trước

@eyra, awak pun kena jaga lah perkataan baik dlm hati, cakap atau menaip. Awak nak jadi seorang ibu ni. So delete perkataan "mulut puaka sikit mcm jamban" tu ya. Bak pesan pak cik saya semasa tahu saya hamil: " Anak dlm kandungan tu akan ikut perangai ibu ketika mengandung. Hati². Kita lah yg mencorak mereka dari dlm kandungan. Ampun Ya Allah." Nak environment dan org sekeliling yg baik dan tenang, kita pun kena usaha ke arah itu. All the best! 🤲🥰

mulut org mmg xleh tutup... normal la tu.. nmpak awal2 lg tkut.. kalau ank besar sgt bhaya jgk.. mcm sy 7 bulan baru nmpk.. jnji ank sihat.. abaikan mulut2 yg negatif tu.. jgn smpai awk stress.. effect berat baby nnti.. kalau boleh rahsiakan la tentang pregnant ni.. sbb2 gini la salah 1 nye.. sy pun smpai lg 4 mggu nk beranak ank beranak xthu lg.. yg thu family terdekat ngan oficemate je.. yg lain tggu beranak baru nk umum.. mcm2 mulut org ni

sabar awak.. saya pun macam tu.. now dah nak masuk 8 bulan dr tegur perut macam 2 bulan.. tapi baby berat 1.8kg lebih sekarang ni.. mulut orang memang lah.. tak nampak perut tu kira okay la awak.. strechmark pun tak ada, tak yah susah2 nak spend duit beli baju lain sebab baju lama tak muat 🤣 abaikan jerr

Alamakkk hahah biasa dgar masalah camni, tula mulut org kan takleh nk tutup. Saya plak lain ceritanya masa 3 bulan org kata perut saya dah besar mcm 5 bulan. Entahlah serbe tak kne dgn org skrg ni. Saya kurus tggi tapi perut saya nmpk besar. Baby besar kot hahaha maknya mkn bnyk🤪

Abaikan sis hehe nanti even sis dah masuk 6 bulan pun dorg still akan pertikai jugak, tak nampak perut. Macam sy jenis pakai baju loose2 mmg perut tak nampak sgt. Semua menyibuk nak komen saiz perut kita. Hahaha. Yg penting baby sihat ❤️

hehe abaikan je sis... diorang pun tak sabar tu 🥰 time2 macam ni elakkan perkara2 negatif, negatif vibes semua. Positifkan diri & enjoy your journey. Setiap journey berbeza pengalamannya.. rugi kalau termiss asbab telampau melayan orang

ignored je sis. saya 4bulan baru nampak macam buncit sikit. 8bulan baru nmpk baby bump. tu pun kecik. kalau tak bgtau org tktahu kata mengandung. tp saya tak kisah sb okay ja perut kecik ni. senang boleh slim balik lps beranak hehe.

x yah lah ambik hati sngt. masa sy pregnant haritu org x ckp lagi sy dh ckp dulu yg perut sy x nmpak. org2 pun jwb elok, mungkin anak sulong kot. sy pun oke je, walau ada sikit terasa kan.

sy awal2 lg dh rahsiakan usia kandungan. due date lg la sy x bgtahu. sbb xnk kena benda mcm ni la. biar la diorg tertanya2 asalkan sy happy xde org judge

2y trước

betul, hebahkan kelahiran bukannya kehamilan. serupa jgk hebahkan perkahwinan bukannya pertunangan. Islam sendiri anjurkan kita hebahkan perkara yg memang confirm jadi, bukan perkara yg 50-50 belum tentu jadi

Hehe itu normal, dulu org siap ckp perut saya ni mcm perut boroi dorg yg byk air. Tpi biar je org nk ckp apa. Asalkan baby and sis sihat plus badan org lain2 kan 🥰