Jalan tak bukak slpas 2cm

Sye 38w5d dah warded sbb nye dah ade contraction n bukak jln 2cm. smlm cek pukul 6ptg. Doc suh warded sye pulak mintak blik. Rse cm awl lagi plus ank2 dah 3 kat uma. Tpi doc pujuk ckp kandungan dah msuk 4 slalu nye jln cpat bukak. Lgi uma sye jauh ngan hosp jdik sye stuju je la warded. 1 mlm mmg ade je contraction tpi tak kuat. Td kul 9pg cek bukaan jln msih sme mcm smlam. Otak mule risau bukan main sbb nye risau sjarah berulang kmbali. Mcm ank yg last sblum nie (girl) bole kene emgncy czer sbb jln tak bukak2 lpas 7jam msih sme 4cm. Pdahal ank frst n scond ok je normal (boy). Scan kali ni mmg ank girl lagi. Takkan la sbb gender kan? Ade ke mommy2 mcm sye? Bkn takut czer, tpi cume taknk berkampung lame2 kat wad. Nk cpat jmpe bby, nk cpt blik jeee #jalantakbukak #dec04edd #38w5d

1 Trả lời

sy 4cm seari x bergerak still camtu.. pastu esokkan sy Suh doc tlg bukakan jln baru ada progress..kdg ank2 ni beza lahirnya..sy plg mudah bukaan dari 6cm ke 10cm stengah jam je..bb y baru ni plak ambik masa 2 jam dari 5cm ke 10cm.. ikutkan sy dah ank 7org.bkn sbb pengaruh gander pun