Premature Baby

Hi semua..nk tanya sape ade pengalaman lahir baby pra matang..sye 35weeks 2days tiba2 smlm contraction dan bukak jalan 2cm, dah siap2 injek ubat matangkan paru2 baby..tpi sekarang dh xde sakit lagi..air ketuban / darah xde keluar pun?

4 Các câu trả lời

Sma mcm sya dlu,35weeks perut mngeras sgt2 p hospital doktor bg injet matang paru2..lps seminggu tu kandungan 36weeks tiba2 air ketuban pecah n trus ke hospital..tp jlan masih xbuka..dlm 24jam air ketuban dh pecah tp jln xbuka juga akhirnya kena induce..dan lahirlah bby saya😊

Lps bersalin bby sya kena than wad sbb jaundis tinggi..sya darah O..seminggu lps tu dh kuar..alhamdulillah la xmengadap hospital lama2,hehe.. Sama2 awak😊

Jln xbukak lg tp sbb perut mngeras sgt2 doktor tkut trberanak awal sbb tu kena injek matang paru2..mmg sakit gila,nk nangis malu trpksa lah tahan..hehe..

5y trước

Oo berat dh lepas paras normal, sye pun 2.6kg tu yg doc allow delivery, last2 xde contraction lgi..awk nk tnye lepas bersalin baby ade masuk nicu ke? Pantau? Tulah nak keluar awal / lambat mudahan2 dipermudahkan..terima kasih awk atas nasihat dan doa 🤗

Mse 35weeks tu ada bukak jalan ke? Smpai doc injek ubat matang paru2 tu? Sakit kan sis injek..rse nk gigit je katil hosp ni..hahhaa