Ada sapa2 tahu x

Sya xpernah buat pap smear.ank sulung dlu pnh jd ktumbuhan di kmaluan..wktu nk brsalin tu dktr cek dh xde..3thn dh brlalu..skrg nk brsalin ank ke2...sy risau kot2 ada plk bnda lah tu..sbb pdih sikit xthu sbb lps brsama melecet ke cmna..sbb xnmpk blah dlm kn..sy nk tnya..lps brsalin no2 nti misi akan ambk bby cek drh x..tkt2 dktr xcek drh bby nty effect apa2 .sbb sya xthu kmluan sya slmt ke x brsalin..tkt xpasal2 ank plk kne jangkitan tp misi xcek.. risauuuuuu.spa tahu prosedur lps bby kluar tu??spa2 misi dlm ni

4 Các câu trả lời

Sy rasa kena ambil drh kot.. Masa sy nak kuar hospital tu.. Dok pakar ada bagitau yg dorg ada ambil darah baby dgn apa nth dah x ingat dan dorg Masukkan dlm tabung or list kalau ada ahli keluarga or adk beradk dia nanti ada mslh kesihatan.. So dorg akn gunakan bnda tu nanti.. Dah Lupa2 ingat tapi prnh terbaca tentang yg dok mksudkn tu..

1y trước

oh yke...lega sikit sy dgr

mmg baby kna ambik drah. sbb nk cek deffiecncy g6pd tu. lpas tu kalau awk ada gatail²keputihan kne bgthu. sbb bahaya kalau ada gbs,tak on antibiotics. blh menyebabkan kehilangan nyawa. kalau was²,blh bt ujian amek sample dlm rahim tu.

1y trước

boleh. bgthu kt misi. nti dia buat.bgthu sbb btul2. kdg2 misi ni akan ckp normal keputihan bla2 & x buat pon. yakin kan misi tu

yg tu sye x pasti.. tp klu sis ade prasan somethg yg x kena elok la inform Dr.. so dyorg bley wat test nant.. contoh mcm GBS.. tyme pregnant wat swab test, klu positive nant bsalin inform Dr utk on antibiotik..

Sila beritahu nurse/ doktor yang check anda. Nak cepat, bole terus ke klinik swasta. Kami dalam ni tak mampu untuk berbuat apa.