Period tk teratur

Sya period 24hb-30hb januari then period sya berhenti 4hari and datang balik 4hb feb smpai sekarang tk berhenti

1 Trả lời

24hb januari -8 feb : tempoh max haid 15 hari. 9hb (hari ke 16 dan seterusnya sehingga dtg kitaran haid seterusnya) darah yg keluar tu darah istahadah (dah mandi wajib dan kena solat semua.. ) darah istahadah ni darah penyakit. Ada juga darah istahadah ni keluar Sbb kita consume jamu (pengalaman sy), saya sy stop jamu, darah pun berhenti. klu puan tak ambil jamu atau sebagainya, better jumpa doktor untuk cek kesihatan kewanitaan puan ya

3y trước

So, faham2 lah apa tindakan seterusnya. Sy blh cadangkan rujuk jamu tu kepada yg pakar mengenai sains pemakanan dan rujuk kesihatan puan kepada doktor.