38 weeks 6 days

sya due 1/1/2020. tpi kena admit hospital 7/1/2019.. msukkan ubat 8/1/2020... adakah sya kena beranak caser atau biasa klau kena msukkn ubat ?

8 Các câu trả lời

dia bgantung pd kita... if due 1/1/20. jika awal alhamdulillah.. jikka lewat dia bg smggu je lps tu induce.. mksdnya bsalin paksa.. jika 1st induce jlan xbuka means dia akan msuk induce kedua.. tp bgntung keaadaan byi... tp kalau stlh induce pon xbuka..mg dia akan ceaser.. depend.. itu ikot mgalaman sya ..apa pon doakan awak n baby selamat insyaAllah

Due saya 3/1/2020 mintak mummy2 semua doakan saya dan Baby selamat dan dipermudahkan segalanya ye..saya doakan due 2020 mummy2 semua dipermudahkan.. Aamiin ya Rabbal Alamin..

Sama la date kita, sy edd 22/1, tp 7/1 dh kena warded plan induce 8/1...doc kata klu smooth jln buka ok sume blh normal, tp klu jln x buka baru czer tkt fetal distress.

Tu kalau overdue . Selalu induce dulu bagi sakit dan laluan buka untuk bersalin normal , kalau tak buka baru ceasr . Doa lah awak bersalin ikut due .

5y trước

yer awk😊 terima kasih

Kalau overdue dan xda masalah lain, slalu doc akan induce utk try normal. Kalau x berjaya baru czer. Semoga dipermudahkan urusan sis

Kita punya due bersalin sama. 1/1/20. Sekarang tak ada tanda2 lagi nak bersalin. Cuma kadang2 je rasa contraction. Lepas tu hilang.

5y trước

Sama juga sya.1/1/2020

Sy due 11.1.2019 tp nk kna masuk awal sblm due kna beranak. Kalau x beranak juga kna induce.

5y trước

sebab apa awak

Bsa msukkan ubat utk percepatkan buka jalan kalau kena ceaser doktor biasa akan bagi tahu