Need Advise

Hi sya dh melahirkn anak sebuln lebih usia...sblum ni sya bf tpi skrg kna sulam dgn bf+fm sbb susu makin drop... Sya da try milk booster tpi susu bdn still drop. Smpi ank nagis2..boleh advise x cmna nk bg sus bdn bnyk supya sya dpt bf shja...

5 Các câu trả lời

Saya masa dalam pantang mak sedara dengn nenek buatkn sup kucai katanya untuk banyak kan sus, ye banyak tapi saya tak noleh nak mnyusukan anak lama sebab kena tinggal dengan daddy dia.. saya kena start kelas sebab dah nak final exam.. jadi stop macam tu je.. tapi xde pulak jadi bengkak susu ke apa

Sy kalau nak banyakkan susu sy makan lobak putih.. Mmg berkesan.. Lg satu sy masa pantang sy kuat makan.. Makan je keje tu pon bantu bykkn susu.. N cara pam breast pon kene consistant.. Kerap jugak direct breastfeeding.. Ade susu ke x belakang cite yg penting mesti ade direct breastfeeding.

Dah 8bln sy bf baby.susu byk sgt smpai terpancut2.actually sy just byk minum air,jus,mkn buah.kdg2 minum jg kopi or tea kalau boring dah minum susu.mkn secara tratur.jgn skip brkfast.makin kerap baby menyusu makin byk sbnrnya susu bdn..

Pahamkan supply & demand untk baby awk...kerap bg breast pd baby wlaupon dia xnk awk bg jgak lama kelamaan dia akan sedut..lebih banyk baby menyusu badan,lebih banyak susu yg akan terhasil sbb baby yg akan ransang sel2 susu tu.....

Hi Puan 🤗 Macam mana keadaan puan dan bayi sekarang ya? Diharap puan dan bayi puan dalam keadaan sihat sentiasa amin ☺️