hi mummy! nak tanya ada tak mummy dlm ni tak dapat bagi anak full bf?

sbb sya anak pramatang, msa sebulan berpantang ada susu tpi masih bergantung dgn susu ibu susuan jugak tpi skrg dh anak dh masuk 3bulan. susu ibu susuan dia bernanah so xleh bgi dh. saya pulak pam klua setitik dua je dpt. jdi soalan sya, ada tak dlm ni anak pramatang klua je dri ward trus ibu bgi fm je takde bgi bf lagi? takpe ke? sya sedihla dhla anak masih dlm ward nicu lepastu susu pulak dh xde. penat la pam susu tpi takde pun klua. pinggang lenguh. saya rsa mcm sya ni ibu tak guna je sbb takdpt nk penuhi apa yg anak sepaturnya dpt😔😔 sedih btul rsa #firstmom #firstbaby #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Anak sy pun pramatang jgk. Sepanjang 3 hari dlm nursery, dr buat pemantauan khas & kasi susu khas jgk pada anak sy. Skrg pun sy kasi fm lactogen & bf pada anak Pasal susu badan plk, ibu kena selalu positif. Selalu ingatkan yg ibu mmg nk susukan anak. Sy mula2 bersalin pun susu kurang. Omt, kalau nk kasi susu byk, ibu boleh mkn lobak putih & air nestum. Sy amalkan mende tu everyday, alhamdulillah susu byk. Ibu jgn sedih ye! ❤️

2y trước

oh macam tu. trma kasih ye. sya tkut anak tak ckup khasiat tpi berat cntik je 3.2kg

Jangan risau sis. Susu apa pon bg asalkan baby kyg..sis try buat urutan dan mermet. Boleh tvk dkt YouTube cara mermet. Try bg baby hisap.. Jgn try masa baby naggis.. Nanti lama² dy akan hisap. Sbb baby akan simulate kan susu bdn mummy. ☺️

2y trước

ada buat mermet cuma masalah lagi skrg anak sya klau bagi puting saya dia asyik nk muntah.🤦🏼‍♀️