19 week bby x gerak

Sya dh 19 week tapi x pndai nk detect time bila bby bergerak. Ke sbb awal lagi bby gerak x kuat sngt ? Risau laa please mommy2 help me

2 Các câu trả lời

Biasanya siang kita tak perasan sebab aktif buat kerja. Tambah-tambah lagi usia kandungan macam sis. Baby ada ja gerak cuma tak kuat. Itu yang macam tak ada. Cuba waktu malam, masa kita nak tidur tu... tenangkan diri atau waktu siang waktu rehat tu. Mengiring ke kiri dan letak tangan kat perut. Saya sebelum ni macam rasa ada sesuatu sentuh-sentuh dalam perut... perlahan dan lembut ja. Takpun macam ada meletup-letup sikit. Itupun saya perasan memang ada rasa macam tu bila jururawat tanya baby ada gerak tak dan dia beritahu macam mana rasanya. 😅

5y trước

Sama laa mcm sya , kdang² rsa gerak wktu mlm . Tpi x sure tu bby yg gerak ka atau lapar . Sbb tu x reti nk detect tmbh 1st prgnt so x tahu sngt . Btw thanks mommy for sharing 😘

Biasanya 20w keatas baru rasa sis.

5y trước

Ouhyaka , okey kena tggu lagi smggu . Thank you ☺️