Ingin tahu

Hai momies..saya first time pregnant, jd ilmu tntg kehamilan ni kurang sgt. now dah 19 week, tp baby x pernah gerak..bila usap2..panggil2 ajak sembang pun xda respon. Dr ckp, sepatutnya 19w bby dah start bergerak. Ini normal ke ataupun bby ad mslh ya?

19 Các câu trả lời

Jgn risau awk...sy pun first baby...dah 20w tak rasa apa lagi...org kata first baby kdg2 mmg susah nk rasa gerak...mcm pglman kwn sy dia kata mse dia dah 8bulan bru rse sikit2 tu pon xrse sllu...tp dr sllu pggil checkup...stiap kli checkup dia kata ok je...nurse dgr bby ada ogerakan...tpi dia xrasa...

Maybe baby gerak.. tapi sis xperasan.. tgu la 24 weeks onward.. xtido malam sis dibuatnya.. sepak teranjang ... Melintang.. tekan bladder. Mmm rindu tat moments... Now baby Saya da 45 days.. kuat menendang gak... Haha

Mcm sy 19w bru rasa denyut2 je. Dh msk 5bln lebih bru terasa dia bergerak yg org ckp perut berombak tu. Tp sis scan sume ok kan baby membesar? Myb lps 5bln baru btl2 sis rasa. Ataupn dh gerak tp sis xperasan kot.

19weeks utk first experience mmg normal sis xdpt rsa pergerakan .. slow2 nnt sis akan dpt rsa mybe dlm semiggu - 2 mnggu lagi .. kdg2 ketebalan kulit perut pun mnjd faktor xdpt rsa pergerakan bby ..

Anak 1st mmg biasanya lmbt sikit kt rasa gerakan baby.. Sy mula2 rasa masa 20w tu pon sbb 1st day puasa.. Baby terkejut agaknya xde makanan.. Time tu sy pon terkejut dan takut..

Sy stat 14w dh rsa mcm angin2 dlm prut. Tnya nurse itu mmg bby yg bgerak. Skrg dh 24w bby sgt aktif. Mgkin juga sbb sy bbdan kecil. Mudah rsa pgerakan bby.

Tunggu masuk 20 weeks +++ memang lintang pukang tidur malam.dgn baby aktif main dalam perut.kena plak time waktu malam.😂😂😂😂😂😂

5y trước

😅😂

Saya pun sama. Hari2 dok bercakap dgn baby ajak main nak dgr dia kick. Tapi kadang sikit je dia kasi. Mungkin kita kot tak perasan 😅

Rasa nya ada tendang tak Kita perasan. Saya 20week++ pon tkde rasa lagi. Nurse kata maybe kita yg tak perasan

19 weeks mungkin sis x perasan... Gerakan mcm angin..nnt dah 20+ weeks, rasa lagi kuat. Don't worry.