mcam mna mau kasih turun gula dlam darah tu..

sy tlah mmbuat 2 kali UG,dn UG sya masih tinggi 6.0..dn sya tdak tahu cra bgaimana mau kasi turun gula dalam drah sya..dkter kata sya ada kencing manis,sya tdak tau berpunca dari baby atau dari sya..sya ada merujuk d YT,iya berkata insulin dlam bdan tdak mencukupi..

5 Các câu trả lời

banyakkan minum air masak, jangan minum langsung air manis, kalau teringin manis boleh guna stevia, tukar makan nasi beras perang, walaupun beras perang, masih kene makan suku2 separuh (sesenduk), lebihkan sayur hijau, saya banyak makan bendi dan peria. ada terbaca sayur tu boleh turunkan kadar gula dalam darah. banyak makan ulam. dan exercise dalam 20 mins sehari.

saya, GDM on diet control. Saya selalu amalkan minum air rebusan sayur bendi. kadang², saya masak sayur bendi jugak. makan dgn nasi. selepas itu, akan kerap kencing. Dan bila check gula, ok.. turun lah tak terlalu tinggi

sy gdm+insulin+ubat.. kne control carbo .. gula kne cut..klau tringin boleh je..slalu slps mkn contoh tbnyk sy akn mnum lemon suam 1 slice.. okay je bacaan gula😇

mkn sayur hijau byk dan buah jambu batu

Diet no sugar less carbohydrates

2y trước

Ya, kena diet dgn disiplin. Saya masuk week 34, sudah kantoi BSP, langsung kena IOL pada week 37