kencing manis

Ada tak ibu2 sini ..masa mengandung ada kencing manis..pertma sya minum air gula xda kencing manis..kdua kali sya minum air gula sya mgalami kencing manis..doktor ckap klo msih berlarutan kencing manis kena brank awal antra 37 dn 38 minggu scra czer..tkot dgar doctor bgtau..tga sdh ank sya smua brnak normal..ke 4 ni xtau la...due date sya 1/8/2020..

1 Trả lời

nanti awak akn kne buat bsp. kalo bsp ok, just gdm on diet control, xperlu pun beranak 38 week, unless baby besar or any other indication, tp by 40 week memang kne beranak gak. if bsp awak x ok, n doctor start insulin tu memang kne beranak by 38 week. kalo xde ape2 masalah dalam fasa bersalin boleh je bersalin normal bukn nye ade kencing manis memang termaktub kne caesar.. so xpayah risau2 ye mommy 🙂