Baby kurang gerak

Hi sy tgh pregnant anak pertama so takda experience lagi. Sepatutnya sy dah week 28 if ikot EDD. Tapi ikot last checkup Dr scan cakap size baby week 26. Adakah ini tak normal? Then sy rasa baby pon kurang bergerak. Any tips tak utk tumbesaran baby?

2 Các câu trả lời

mama jgn risau sngt.. nanti mama stress... bila stress baby pun stress... mama just jage makan... jaga emosi... ceriakan diri... dan cuba cr alternatif mknan yg sihat untuk tumbesaran baby... google, kadang kita kena tahu makanan apa yg terbaik utk kita ambil semasa kita preggy...

Jangan skip minum susu, ubat doc bg, banykkn makan makann berkahsiat. Untuk penyerapan vitamin pula bnykkn mkan buah oren/kiwi. Air masak pun kena cukup minum