Contraction

Sy tgh melayan sakit contraction. Semlm dah pg hosp tp bru bukak 1cm. Skrg sakit cntraction lebih sakit dri smlm. Tp xpg hosp dlu. Tgu turun tnda darah or ketuban. Doakn sy 😣 39 week 4 day. #firstbaby #firstmom

11 Các câu trả lời

Moga dipermudahkan urusan.. baca ayat kursi & laila hailla anta subhanakainna kuntu minazzalimin byk2.. bykkan bergerak masa contraction stop.. sy start contraction subuh, pukul 11 bersalin. Sempat mandikan anak sulung, uruskan makan pakai dia.. moga sis pn dipermudahkan ya

Kalau larat, sis boleh cuba jalan itik & light exercise untuk natural induce, banyakkan berjalan, ketuk ketampi (tapi make sure buat masa suami ada dekat rumah in case perlukan sokongan & elak jatuh)

betol . sama lah mcm sy , ade sakit contraction + cirit birit , loya .. mngeras mmg x mnntu sis . bnyak hri saya tangguh . .. kalau x trun tanda takod depa sruh balik dulu . sbb hrtu pon depa sruh balik dulu . hspital slyg

ank sulung & kedua sy xda trun tnda apa pun..cuma contraction xbhnti.. skali tgk dah ada bukaan.. klu dah 1cm, dah xlama lagi tuu.. tggu 4-6 jam dah nk beranak

2y trước

Aminnnn😔

sakit contraction yg kerap tu pon salah satu tanda sis. sy xde turun darah or ketuban pecah. sy terus ke pac. cek2 bukaan dh 4cm. time ni baru la keluar darah.

2y trước

Itulah, nk dduk xboleh, bring xboleh. Tp bru buka 1cm.

Semoga Allah permudahkan segala urusan dan diringankan sakitnya.. Dan mudahan proses kelahirannya Allah lancarkan dgn mudah dan selamat buat kedua²nya

Dah pg hosp lpas subuh td. Masih 1 cm. Suruh balik jgk. Tadi bru kluar lendir putih coklat. Nak kne pg hosp lg ke? Sakit sgt melayan contraction

2y trước

Dulu sy turun lendir darah dulu, lepas tu try gi hosp bukaan baru 1cm. Kena balik dulu, lepastu tgh malam makin sakit contraction. Tapi 2 malam baru bersalin. Tu pun nurse bukakkan jalan 😅

buat snman n bwa jln2..srh cpt bukaan tp better bwa p hsptl tkut bukaan dah bsar ..klu dah lebih 4 cm blh dah msk wad

Alhamdulillah saya sudah selamat bersalin. Terima kasih semua. 🤲🏻