Terasa gagal

Sy balik kg. Nak bawak anak jumpa keluarga. Tapi ada tetamu yg datang (yg rapat dgn keluarga) dukung baby sy. Sy xkisah dukung sekejap. Tp dia dukung lama & duduk dgn yg tengah merokok. Sy rasa geram & marah dgn diri sdiri sbb masatu sy duduk dapur buat air. Xperasan baby duk luar dekat dgn org merokok. Bila perasan terus sy ambil & asingkan baby dlm bilik. Rasa nak nangis sbb gagal jaga anak sy dgn betul. Ni anak first sy. Baby boy 2months old. Sy nk mtk nasihat & pandangan semua.. utk nak tenangkan hati sy. Sy skrg takut baby sy sakit sbb asap rokok. Walaupun dia nampak ok je tp sy rasa sgt2 paranoid. Apa perlu sy buat?

2 Các câu trả lời

faham perasaan awak tu. sy pun ada family macam tu. kadang diorang hisap vape, hembus je asap kepul kepul tu depan baby. kadang sy perli je, tapi tu la tak makan saman. sekarang sy just elakkan je anak sy untuk jumpa orang tu.

insyaaAllah xde pape.. x perlu marahkn diri sendri tp awak perlu marah org yg x btggjawab tu.. next klu jd lg, tukar trus bju bby ye.. tkot ade asap/habuk rokok melekat kt bju bby..