Bsp (gula Dalam Darah)

Sy skrg 25week... Sy ada kencing manis semasa mengandung(sebelum tidak ada or familys history pun tak ada) ..... Setiap kali check gula time prebreakfast je tinggi walaupun control diet.... Skrg doktor sarankan sy utk ambil ubat kencing manis... Ada tip atau pendapat untuk turunkan gula?

Bsp (gula Dalam Darah)
38 Các câu trả lời

Sy pun gdm on diet. 2 hari sblm check bsp sy akan elak segala bnda manis. Last mkn malam jam 7pm. Tp x mkn nasi. Sy mkn kuey teow, bihun atau mee sup. Esok check bsp prebreakfast 5.2. Sis cuba la.

Sya tinggi bancaan gdm slepas minum air gula 7.9 ..Kena diet dan buat bsp setiap 2minggu sekali.. Tetapi masa buat bsp 2minggu sekali,cantik pula bancaan gula sya. Tk tau pasaipa ya saya pun hairan

4y trước

Sama sis... Bila buat bsp sebulan sekali ok plak bacaan. Time mgtt tu bacaan saya 8

sy pun mcm sis.. keluarga takde sejarah kencing manis.. n memang dh control sgt dh.. pantang ape semua.. pagi mesti tinggi. skrg sy on ubat kencing manis.. alhamdulillah baru ok bacaan pagi

sis cuba amal kan mamariam,sbb sy amalkan to sjk dri ank pertama arito keadaan elok je darah pon ok smua,keadaan bdn xlemah sgt bt keje pon steady je kire bole b3ri tenaga laa smasa hamil

Saya punya bacaan gdm 8.tp bila bsp bulan2 rendah pulak. Masa amek bsp bulan2 sy xpuasa. Makan yg masam2, makan roti. Bacaan cantik pulak. Huhu. Depend rasanya sis....

memang agak tinggi kalau gula sebelum makan lebih dari 5.3 masa mengandung..lebih baik ambil ubat spt yg disarankan daripada komplikasi kencing manis nanti

Agak tggi jgk utk mlm.. Sy mng ada kncing manis.. Klu gula pg tu tggi mmg doc bising.. Klu bleh mkn awal skit..kurangkn nasik n bnykkn mkn sayur hijau

Saya mkn softgel minyak kelapa dara.. alhamdulillah dari gdm tggi skrg dh xde gdm..skrg pregnant 36 mggu..

4y trước

Cara mkn cmne sis...slalu amik softgel tu lpas or sbelum mkn?sye penah try ambil sbijik je lps mkn,bacaan bsp sye tggi...skrg dh 30 mggu.ingtkn nk consume blik bile da start 7 bln ni.sbb sye da kna mkn ubat kencing manis awal bln 1 aritu smpi skrg akibat bacaan bsp sye tggi sbelum mkn...

Sy nk tanyala..agak confuse..masa puasa 2jam tu kita kena puasa makan dgn minum ke..atau puasa mkn je?

4y trước

Saya ada minum air putih masa 2 jam tuh, so far bacaan oke tak ngaruh. Hehe

Sy aritu 7 dorg kata ok.. xde pape .. pelik sbb bile lewat minum or makan bdn bergigil2.. ada kah gdm

4y trước

Mungkin .. sebab td nurse call bgtau esok repeat air gula sptutnye 28w tapi 24w da repeat