Batuk Teruk

Sy pregnant 7weeks nak masuk 8weeks sy batuk batuk teruk dari 6weeks lagi smpai susah nk tdur mlm smpai tonsil bengkak mcm mcm cara dah cuba dan ikhtiar. Boleh share apa apa tips lagi utk sy cuba ikhtiar utk sembuh? Sy cuma risaukan kandungan je ni tiap hri batuk kuat 😞 #firstbaby #firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

kita sama sis ! ada orang cakap alahan. Saya sampai muntah . Batuk batuk then muntah . Bukan makanan je dia muntah balik tapi air sekali. Sampai dah tercungap saya time tu. Then rasa sakit dada lepas batuk kuat & muntah tu . Time macam sekarang ni saya banyakkan rest . Then saya minum air lemon sejuk. Lemon suam pun okay ikut pada sis sesuai yang mana . Since saya minum lemon sejuk tu , alhamdulillah kurang muntah tapi rasa loya mual tetap kuat. kadang nak tidur then dah tidur pun batuk batuk pstu muntah. Semoga dipermudahkan urusan kita .

2y trước

Betul sama dgn sy… batuk smpai termuntah muntah sakit Allah je tahu 🥹😭 semoga kita cepat sembuh harap harap alahan 1st trimester je 🥲

Minum air byk2. Sy juga jenis yg susah nak lega batuk , dah cuba mcm2 petua. Sekali tu sy pergi klinik, doktor sarankan minum air 100 plus. Time ni sy pregnant. Sy takut nak minum air bergas. Tp doktor ckp boleh. Sy cuba Alhamdulillah cepat baik. Apa2 pun awak boleh tanya Doktor di kk / klinik dulu . N skrg ada 100plus tanpa gas tu. Boleh try yg tu dlu. Harap membantu. Semoga cepat sembuh.

bykkn mnum air 0 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟

saya pon baru elok dari batuk teruk smpai xleh tido mlm sbb semput..bykkn minum air suam n kurangkan mknn bergoreng sis..in shaa allah boleh sembuh..

Kurgkan makanan berminyak Sy stop air sejuk Byk minum air panas Sup sup panas tu Dekat sebulan jgak nak baik Smpai rasa senak sgt sgt perut kalau batuk

Makan madu +air Lemon suam. Boleh juga minum air halia + madu. Cubalah ya.

elakkan makanan bergoreng berminyak berempah pedas