Kaki cramp

Sy pregnant 32w..hari ni 1st time kaki tiba2 cramp,sakit minta ampun,nasib baik suami alert sy kejut bgtau kaki cramp trus bg bantuan,4 hari lagi bakal pjj dgn suami,harap2 x terjadi lagi cramp yg tiba2 ni,sy terkejut sbb kaki tiba2 cramp masa kaki sy dlm keadaan relax..ada x mom to be rasa mcm ni?#ingintahu #firstmom #bantusharing

9 Các câu trả lời

Sy pon cramp jgk baru baru ni .. 2hari brturut2 cramp waktu tgh malam , sakit cramp tu berlarutan smpai 3/4hari .. xboleh nak luruskan kaki , jalan pon terjengket2 .. start dr tu suami tiap hari letak mnyak gamat serai dan urut sblm sy tdoq , alhamdulillah dah ok smpai harini xdak cramp dah ..

sy selalu kena sis 😂 kadang bila kiri da kena, lepastu kanan pulak menyangkit. bila kena tu, jgn keras kan badan. kena lembut kan je, mcm pasrah 😂🤣 tidur pakai stokin, sapu minyak panas. bangun pagi tu kadang, nak jalan pun tk boleh, rasa sakit dekat betis.

2y trước

kan. kena banyak minum susu tauu. sbb itu tanda kurang kalsium

Saya pjj dgn husband. Tgl berdua je dgn Anak umur setahun. Dulu ada husband boleh la tlg urutkan, Tapi Skrg ni,Kalau jadi cramp tgh malam, saya terus berdiri dr Katil. Terus hilang cramp tu. Nak menjerit Sakit Mmg xboleh, Kang Ter bangun pulak Anak dr tido

2y trước

Haha Faham tu. Sbb kadang tgh sedap tido mesti nak mengeliat. Tapi Lepas tu pulak jadi. Anak first dulu Mmg xtau, siap bgun td tdo paginya mesti betis Terasa lagi. Da masuk Anak ke2 ni, da pandai da nk elakkan walaupun bnyk minum susu

kaki cramp tanda sis kurang kalsium.. semakin baby membesar lagi byk zat2 kalsium dari badan kita dia ambik.. sbb tu sis rasa cramp.. byk kan minum susu dan ambik kalsium tambahan..

2y trước

saya pun pernah cramp sblum ni, tpi after Dr kata sbb Kurg calcium, lpas mkn pil calcium dgn kerap minum Susu, alhamdulillah X cramp dh stkt ni

Makan calcium sis. Saya maintain makan dari awal pregnancy sampai 34w sbb tak suka minum susu. Pernah 2 kali je kena cramp sbb suka pakai heels🤭

2y trước

Calcium brand ni sis

sy tiap mlm rsa cramp kaki🥺smpai nngis² sbb xtahan sgt skali cramp tu dtg🥺nsibla ad suami yg tlong urut² bgi hilang cramp😔

2y trước

Sama lah nasib baik suami ada sblh,sbb x sgka boleh cramp tiba2,dah trimaster ke3 ni baru ada rasa cramp ni,itupun 32w…rasa macam mahu nangis😅

Try ambil pil kalsium atau bykkan minum susu dan pakai stokin tido, saya kalau skip kalsium tu mmg boleh jadi cramp kaki masa tido

2y trước

Sama la klu cramp tu sbb kaki terdedah keluar selimut. Sy 36week. Klu cmtu awk try pil kalsium la sy amik yang ostematrix shaklee punya

tips nk hilangkan krem.. tegakkan kaki..biar tapak kaki kena tilam..terus hilang krem..klu larat bgn diri..

2y trước

Tq bg tips sis..1st time kena tu suami yg tolong tolak kaki,lpas ni kena buat sndri😬

Stretch je betis tu bila cramp.. terus hilang… time tgh baring pon boleh buat.