berat baby

Sy preggy 34w..tp berat baby cm 2kg..dokter ckp kecik..lpas tu cmn eh cara nak naikkan berat bdan ibu hamil sy dh 3 mggu bb still maintain je 52kg..sy mkn xde mslh..t msh susah nk naik..selama hamil bru naik 8 kg je..tlg share mommy..tq ?

1 Trả lời

Emm agak ringan jgk tu mommy.. Baby tu. Tp kadang kan mommy. Mcm qila.. Mse 36w, berat baby 3.2kg. Msuk 38w ttber up terus 3.5kg. Haa so mgkin nnti baby mommy masuk 36w, berat mendadak naik Amin.. Mudah2an. Bg qila tips utk naik berat, mommy kena jaga mkn. Ingat tau mommy. Bila kita preggym kita makan utk tumbesaran ank dlm perut Bukan utk kita shje dah tau. Jdi.. Mommy mmg wajib ambil seckupnya Karbohidrat Protein Calcium Omega Serat If tak ckup, highly likely, impact pada anak. Anak akan lahir kecil dsn ringan sbb kekurangan zat/ nutrisi yg baby dpt smse dlm rahim Nak naikkan berat bdn secara sihat, lekaih ws qila. Kite tpop dgn supplement www.wasap.my/+60163585235