BABY BUMP

Hi sy preggy for the 1st time , next week masuk 4 months ? Nak tanya normal ke baby bump macam tak nampak lagi ? sy agak risau baby sy tak membesar dalam kandungan ?

21 Các câu trả lời

Sy pn mengalami hal y sama macm sis.nak masuk 4 bulan tapi baby bump masih tak nampak lagi kmi ni kerja pakai unifm.masih longgar lagi.kawan sy dah nampak babybump beza cuma 2weeks😅. Sy risau jugak baby tak membesar tak sabar nak pegi appt klinik. Semoga baby sihat2 saja aamiin.sy risau sbb berat badan sy turun sbb selera makan tak berapa sangat.minum susu pn muntah.

5y trước

Kesian sis 🥺 hope dipermudahkan segala urusan sis 💕 semoga baby dalam keadaan baik , membesar dengan sihat , lahir dengan selamat ♥️

Awk 4bln risau xnmpak bby bump dh..sy ni dh msk 7bln bby bump kecik je,kdg2 dk sorg2 fikir bila la perut ni nk besar,membesar dgn elok ke x bby ni,sihat ke bby ni,ckup khasiat x bby ni...mcm2 fikir,tp bl scan alhamdulillah,bby membesar dgn sihat...itu dh ckup melegakn...bby bump xnmpak lg mgkin sbb faktor bdn msing2 jgk

5y trước

Sy pon fikir benda sama ☺️ kalau risau sangat , sy gi scan je . Tengok baby aktif bergerak² terus rasa lega 😊

sama laaa, rmai tnye prggy dh brpe bulan, bile ckp nk masok 4bln, smua tk pcaya 😂 ,dorg ckp tk nmpk mcm prggy 😅 ,alahan pon tkde sgt 😅 tkpe laaa tak nmpk baby bump pon, asalkan ank kita sihat2 je dkt dlm ni 😄

5y trước

Alhamdulillah ☺️ sy pon kurang alahan masa preggy 😄

Sy 6 bulan pon org Tak nampak mengandung. Dah masuk 7 bulan baru orang perasan. Time 6 bulan tu siap jiran ckp kenapa sy gemok sangat lepas kawin. Adoii makcik bawang mgutuk kaw2.

5y trước

Sy pon semua orang kata sy gemuk lah , nanti kena penyakit kencing manis lah , obseiti lah , darah tinggi lah 😣 jahat kan mulut dorang , tak sensitif langsung 😤 orang preggy pon nak body shamming , cakap baik² sudahlah kan 😡

Sama la awk. Sy nk masuk 6 month next week. Tp mmg jenis kecik kan. So xnmpk pregnant pun. Ade baju2 biasa yg masih boleh pakai. Hehe. 😅😂 semoga baby awk sihat sentiasa 😊

5y trước

Semoga baby awak dalam keadaan sihat juga ♥️

Awk .. Sy 6month .. Alhamdulillah .. Bby bump xnmpk tp stiap kli checkup ..cukup la sn ckp bby sht .. Bby ok .. Aktif .. Syukur dh .. Hehe .. Insha allah nt ada la tu ..sbr ok

5y trước

Hehe insyaallah 🥰 tak sabar pulak nak scan rasanya 😆

Normal sis.. Sy pun 15 weeks org xperasan yg sy pregnant. Siap suruh selak baju nk tgk perut... Tp kalau dkt rumah pkai baju tido, nmpak je perut sikit.

5y trước

Tu lah kadang² nampak macam ada baby bump , tapi bila pagi bangun dari tido , perut flat pulak tapi tak flat sangat 😌 maybe sebab sy jenis perut buncit kot , doktor pon ada cakap kulit perut tebal sangat 😂

Sy dah nak masuk 7 bulan dlm seminggu lebih lg. Baby bump nmpk bila bdiri je. Tu pon ramai ckp kecik. Tapi xkisah la. as long as baby sihat, ok la kan.

5y trước

Ramai org tegur kata perut kecik, smpai rimas pulak. Sibuk je banding dgn perut diorg dulu. Biar jela, asalkan baby sihat, cukup la.

Normal je sis...sy 7 bulan bru nmpk...befire ni flat je...kalau g keje relax je pakai bjunkuring...org x tau pon sy pregnant...kecuali kawan2 rapat..

5y trước

Wahh thank you untuk nasihat tu sis 🥰 insyaallah will think positive everyday ♥️

Sis, sy dh masuk 5months.tp baby bump kecik siap boleh pakai baju dgn seluar lama lagi. Kebanyakan org ingat sy belum kahwin😁

5y trước

Takpe, doa baby sentiasa sihat. Dah cukup utk mummy😘