Hi Mommies..

Sy preg 3bln stgh n gagal ujian gula baru2 ni.. Mcm mana nak kawal gula semasa pregnant ni..?

5 Các câu trả lời

Sy pun xdpt kawal pemakanan masa pregnant..jadi cara sy ialah lebihkan aktiviti harian seperti mengemas rumah atau buat apa sahaja aktiviti asal tidak jejaskan kandungan saya..yang penting boleh bakar kalori dan turunkan kandungan gula dalam darah...saya juga cek tahap glucose sendiri di rumah untuk tujuan berjaga-jaga..😊

5y trước

Thanks info yg bermanfaat juga ni.. Betul sy pun x dpt kawal mkn n cepat lapar..sekejap-kejap mau mkn n kurg minum air😭😭

Kawal je pengambilan gula. Air manis... Mkanan manis. Lebihkan jus buah buat sendri N air kosong. Itu yg saya buat...

5y trước

Sharing is caring

Drink a lot of plain water...less take of carbo especially rice...when u are hungry in midnight , just drink milk...

5y trước

Tq.. Akan diamalkan..

Stop makan minun last 6ptg utk minum air gula next day

5y trước

Tq.. Akan diamalkan

Jga mkn