Period pertama selepas bersalin

Sy period seminggu selepas nifas 60 hari. Tp darah sikit sgt dan hanya sehari semalam saje. Sebelum pregnant period sy 8-10 hari. Normal ke period selepas bersalin jd sikit dan sekejap mcm ni?

4 Các câu trả lời

Normal sbb hormon dlm badan x stabil lagi. Kalau tgh menyusukan anak, lagi senang kitaran period terganggu. Sy seminggu lepas nifas pun dtg 3 hari je period lepas tu 3 minggu kemudian period lagi 5 hari. Lepas tu 4 bulan x period. Dtg 3 hari then 5 bulan x period.

2y trước

X dtg normal pun period sbb sy pakai perancang 3 bulan lepas bersalin then sy stop. Lepas 5 bulan baru dtg period. Next month tu dtg period. Bulan lagi 1 cek dah pregnant yg kedua pulak. 😅

normal.. slps bersalin segala hormon dlm badan jd berubah

2y trước

bila period akan kembali normal ye biasanya?

normal

Normal