KEPASTIAN

Sy nk tau la kalo sy dh ase sakit2 pinggang n punggung,bby mengeras xtido semalaman adakh tnde2 nk bersalin dh dkt,sy dh 37minggu 3hari,21 ney sy kna jumpe pakar maybe kna tahan wad msuk ubt,sy mintk sgt2 kt bby supaye xde msuk ubt sakit awal,sy pun dh mula rasa sakit perut tp xkuat pelan jew,

2 Các câu trả lời

Ia mungkin tanda2 awal sis utk b'salin, tunggu contraction semakin kuat, terus awasi tanda lain b'salin seperti turun darah atau pecah air ketuban, jika sudah disertai tanda2 ini harus segera ke hosp. Paling penting make sure fetal kick chart baby sis cukup 10x ya.... Jika kurang 10x dr kebiasaannya sis kena terus ke hosp, ok😉