perut mengeras dan buah dada tegang

hi, sy nk tanya mommies sy da 18weeks harini. bila waktu pagi lembut je perot tapi lepas makan perot sy mengeras. kalau penat sgt pun mengeras. sy tak rasa lagi baby kicking. kdg2 ada la rasa mcm bubble tp tktau la samada baby tendang ke atau bulu perut sy😭😭😭 esk nak pergi scan baby risau sgt. hmm😔

6 Các câu trả lời

Jangan risau puan. Normal tu perut keras lepas makan. Hehe. Ditambah pula ada kandungan , kan. Jangan berpenatan ya puan. Banyakkan rehat. Elakkan stress. Chill2 aje 🤲🌻

normal sis,saya ni anak ketiga dh due 25/1. breast tu tegang x yh ckp,sakit😅 perut pun cramp je.tp slgi xde darah it's normal.maybe baby bg hint tu ibu jgn lasak2 sgt

Heheh smpi skg dah masuk 21w mcm tu juga,klu minum air atau lepas mkn,perut rasa tegang..smpi bgn pn rasa susah😁

Normal puan. Saya pun lepas makan minum, kadang duk saja pun mengeras perut. Hehe

normal