Rentas negeri

sy nk tanya klo sy nk blik ke kuala kangsar rumh ibu ayah sy untuk brank @ berpantang sy sndri yg kne bgtau doktor @ doktor yg akan tanya berank diman?? usia kandungan ke berapa sesuai sy kne bgtau doktor??

3 Các câu trả lời

Masa first buka buku nurse saya ada tanya nak bersalin & berpantang di mana. Nurse tanya sbb nak tulis alamat berpantang dkt bhgian hadapan buku. Nanti berpantang dia nak dtg rumah. Tapi kalau jauh dia tak pergi lah cek sis & baby di rumah. Dah buka buku ke belum? Nurse sis tak ada tanya ke masa tulis info dkt buku? Untungnya ada org nak jaga. Mak saya tak nak jaga. Mak saya siap buli saya suruh masak n buat pelbagai kerja rumah. Saya yg jaga mak saya bila dia sakit. Kalau mak saya cedera akibat kecuaian sendiri mak akan report semua benda dkt abg sy yg tak rasional. Nanti call utk salahkan saya. Suruh saya buat semua benda & jgn bg mak buat kerja pdhal mak saya bukan uzur. Mak saya cuma malas. Padahal saya sibuk memasak membasuh non-stop menguruskan suami bukan sy tak buat apa dlm rumah yg sy tinggal dgn mak. Sejak arwah ayah tak ada saya selalu kena buli dgn mak & adik2. Saya rela hidup sendiri drp dipergunakan. Diorg bkn nk jaga mak sy sgt pn. Mak selalu bg duit pd diorg wlupn sekecil mana diorg buat baik dgn mak saya. Tapi dgn saya mak saya tak bagi duit malah marah, minta pulang lebih byk lagi & mak suruh byr semua benda termasuk cukai pintu rumah abg beratus ringgit yg kami tinggal masa itu. Mak tak pernah mrh abg2 kkk2 yg tak tlg sy byr & sara mak sorg diri. Menantu mak semua tak suka kalau mak duduk dgn diorg. Mak mertua pula jaga anak & cucu dia walaupun anak dia tak berpantang & pernah ckp pd sy suruh jaga sendiri anak guna ayat kiasan. Dia kata dia penat tapi jaga anak & cucu yg lain dia tak pernah ckp penat pd saya. Sy pernah ckp pd suami tapi dia tak percaya mak dia ckp mcmtu pd sy. Saya tak peduli dah yg penting anak saya membesar sihat walaupun tanpa nenek & atok.

3y trước

sis punye luahan tu, sy tumpang simpati.. x sepatutnya mak2 atau org tua pilih kasih pda anak2nya.. sy harap sis kuat, dan jadikan mereka contoh utk sis adil pda anak2.. Moga sis dikurniakan kesihatan yg baik dan kewangan yg kukuh utk msa depan yaa.. 🥰

tapi klu sya nak pindah klinik contoh nya klinik d bandar pergi ke kg sya info nurses jak nnti nurses akan bagi sekali buku yg dorng pegang tu , boleh juga tnya nurses tu

sy pun tertanya2 ttg ini.. boleh ke ye nk minta beranak di kg.. sbb kt sini tiada org blh tgkkan kami