hamil 7 minggu

salam dan hi, kalau ikutkn LMP sy, skrg sy hamil 7minggu 4hr. tapi tadi sy pergi scan, doktor bgtau sy br 4minggu 6hri. ada ke ibu ibu di sini alami perkara yg sama?

hamil 7 minggu
9 Các câu trả lời

Normal sis. Saya punya kalau ikutkan LMP dah 15 weeks. Tapi scan baru 11 weeks. Doc kata sebab saya jenis irregular period. So kena scan 2,3 kali utk dapatkan due date sebenar.

3y trước

ohh mcm tu, lega la skit hati ni. terima kasih cik

Normal puan, masa sy scan dulu doktor ckp kiraan bila dh ada bunyi jantung plg tepat. Dan ovulation puan mungkin lmbt utk cycle sebelum ni sbb tu blh jd beza mcm ni

3y trước

ohh, itulaa doktor ada bgtau td, kalau sbln lgi tak membesar jgk, terpksa abort. sbb kndungan tak mnjadi. tp ble cik bgthu mcm tu lega la skit hati ni

saya juga same case dengan Puan. Beza 3 minggu dengan LMP, sonographer kata possible sebab irregular period, jadi period cycle lebih panjang.

sama mcm saya alami..pegi checkup kk..dorg ckp bru 2 bulan...last2 mcm tk pasti..pegi swasta doktor check..kandungan dah nak msok 4 bulan..

Sama mcm saya sis.. kalau ikut lmp sy dah 8 minggu dah.. tp bile scan bru 6 mnggu.. kantung je nampak… sebab nya kte ovulasi agak lambat

3y trước

mgkin laa kot, lega laa skit hati ni. terima kasih cik

sama mcm saya dlu jg.. tp kiraan kk dgn asianparents lebih kurng sama..klu swasta kiraan dia berbeza skit lmbt sminggu mcm tu.

3y trước

ohh macam tu. terima kasih

Saya kalau ikut LMP dh 7 weeks. Tdi doctor amik darah utk check beta hcg, saya bru 5 weeks. Scan tk nmpak kantung lgi.

Sama macam saya mula mula dulu..lambat seminggu..

nrmal..doc scan ikut size bby

3y trước

😊😊