teruk sgt ke klo kena operate?

Sy nk mtk pendapat mommy2 yg pernah bersalin czer. Mcm mn pengalaman? Sakit mcm mn? Penjagaan mcm mn? Effect mcm mn? Tq semua ?

2 Các câu trả lời

Saya tiga kali csection. Sakit ? Memang sakit, tapi klu mommy tanya saya, saya cakap sakit contraction lagi sakit daripada cesearean. Ank no 2 & 3 ada rasa contraction yang lama sebelum ditolak masuk operation room. Rasanya yang leceh ni csection nak jaga luka lepas balik hospital, nak kena mandi tapi luka kena kering, panties pakai semua yang tinggi pinggang tak boleh lower bikini as luka luar masih kering sampai 3-4 minggu. Tak boleh angkat berat. Paling sadis tak boleh swimming utk beberapa bulan (5-6bulan) sebab saya suka swimming 😂

Sy 4x bersalin 3 of them semua sizer sbb semua ank 4 kg n above ms lahir. Alhamdulillah as long kita jg mkn n bataskan pergerakan dan berpantang btl2 should be ok. Sizer ke normal rezeki msg2 asalkn momy n bby sihat.