Air ketuban turun awal

Hey.. Sy nk bru 14week, ank first and twin.. Skrng kne thn wad sbb air ketuban bocor. Tk bnyk pn. Sikit2 je kuar.. Skrng dh berenti.. Sy nk tnya. Ada yg penah jd mcm sy tk? Berapa lama kne thn wad? Dn mcm mne nk tmbah air ketuban yer.. Sbb ank twin perlukan air ketuban yg cukup..

9 Các câu trả lời

Saya kena semasa 24w admit 2 hari lpas tu discaj continue antibiotik seminggu lpas tu masuk blik 25w air turun semula admit 4 hari doktor on dexa terus dan detail scan lpas tu discaj. 1st day ramadhan sy puasa dan esoknya air tuban trun bukqn wrna jernih tp bercampor coklat ke pink admit semula 4 hari dan mmg bacaan tinggal 2 shj dr yg normal sepatutnya 12. Doktor ada buat ujian swab dan sah kan ada gbs tp dah hbiskan antibiotik 10 hari itu adalah punca air tuban pecah awal jangkitan kuman.. doktor kata xada ubat untuk stop kan air trun..dan air tuban akn penuh semula sekiranya lubang yg bocor tu dah tutup secara sendirinya.. alhamdulillah baby semua ok result detail scan pon ok.mmg air yg trun sikit tnpa kita boleh tahan..kdg² sementara nk ke bilik air dah meleleh dulu..air tuban dia xberbau hancing spt air kencing..bezanya air tuban kita xmmpu nk tahan sperti air kencing..wrnanya jernih dan berbau hamis sdikit.sekarang sy dah 30w dan masih didlam pemantauan doktor. Doakan saya dan 2nd baby selamat smpai ke 37w now bacaan still kurang tp ada peningkatan dr 2 ke 8.. harap akan naik semula smpai 37w..

4y trước

Saya minuk air masak seperti biasa dan kadang² ambil buah yg mempunyai kandungan air yg tinggi.sayur pon sama.selebihnya saya tawakal pada Allah saje.

Tapi macam sy, malam2 je sy akan rasa sluar dlm sy mesti basah... Bilaa bau xde bau hancing cuma bau hamis2 tu adelaa.. Sy xtahu laa sama ade tu leaking ketumban ke atau biasa je.. Sy skng 28w5d dah.. Sy pun takut klau ade jangkitan kuman..

4y trước

Sori sis..nk tanye cmne nak tau air ketuban tu kluar? Biase brape week pregnant air ktuban kluar cmtu??

Cuba amalkan makan buah tembikai sbb saya suka amalkan buah tembikai kata org elok untk pertambahan air ketuban.tpi stiap kli g hospital doktor check air ketuban sya mmg banyak sampai lah wktu nak bersalin.

Hai. Makan vit jenama GANILIA. Sangat2 membantu utk air ketuban kurang. Sebab my sis pun air ketuban kurang, dr panel sia syorkan vit tu. Semua complete dlm GANILIA tu.

Air ketuban tu keluar tiba2 ke ? Macam tiba2 basah eh ? Risau pulak dengar sbb baru 12 week ni tapi kadang2 tengah tido tiba2 rasa basah. Tak tahu laa sbb kencing tak lawas ke ape.

4y trước

kalau air ketuban xd lendir2 kan sis

assalamualaikum. kalau scan biasa pun doktor dh dpt kenal pasti berapa air ketuban kita ke? kiranya if tak bgtau ad bocor pun dia akn tahu if berkurg?

Sy pernah leaking mcm ni...tp xstop...masa tu doc dah siap enjet utk mtgkan paru2 bby...kalau xsilap nk tmbh air ketuban mkn tembikai

4y trước

Ye kak j....ank sulong 28w dah bsalin

Salam awk, kalau bole tahu adakah Kandungan awk survive?

4y trước

awak boleh sy tau mcmne baby skrg ok ke? sbb sy ada baca awk leaking ketuban juga. boleh sy tau apa keadaan awk skrg & baby

makan buah tembikai