salam mom2 semua

Sy nk brtnye kandungan sy dh masok 12week 3hari tpi blm buka buku pink...cll kk xangkat...tnye mak mertua suruh hold dulu sbb skrg pkp......cadangan mom2 semua sy pening...

39 Các câu trả lời

Sy dulu masa 9w6d bru nk bukak buku, terus prgi ke kk tp dorg xterima walkin masa pkp ni, kena call buat appointment dulu, dorg da bg date baru boley prgi ke kk.. Dorg suruh call 2,3 hari sampai dapat, sy call nk dekat seminggu baru dorg angkt.. Dorg xbg walkin sbb ibu mengandung ni risiko tggi.. Try call pagi²..

saya dah 16 week baby pun dah ada jantung and lengkap baru bukak alhamdulillah xda marah pun nurse doctor. saya dri rumah dah pikir alasan mcm2 tapi smpai sana xtanya apa pun 😀 tgok kk masing2 agaknya

4y trước

Mungkin bergantung pada KK masing2. Ada KK yg tegas

pegi je trus kk sis . sy pun ada call kk masa dah start pkp haritu sbb nak buat buku pink , tak angkat . sy terus je pegi , bagitau nak bukak buku pink . nti dorg akan bagi tarikh appointment🤗

Call KK terdekat. Tanya macam mana. Biasa dorang suruh datang je sebab dah 12 weeks. Lain tempat, lain cadangan nurse. PKP sekalipun, urusan ibu anak berjalan seperti biasa sis

sy mmg dokter yg bg tempoh 12week.. dia kata ikot kitaran baby..xtahu la..😅 mula dtg dokter sana maki kite kata knpe xbuat buku...dtg p sana kata tggu 12 week..pening pale

Xde pe la. Pkai la face mask.. amalkn penjarakkan... dh 12week kne buat buku.. kang pe2hal kite dh ade rekod... lg2 awl pregnnt ni... byk kne jge.

Awak kena buat sis, awak kena marah dgn doc. Bkn mak mertua awak, kerajaan pun dah cakapkan (urusan ibu mengandung, dijalankan seperti biasa)

jgn lmbt2..bahaya utk baby n ibu..klu bole bukak buku sepatutnya jgn lbh dr 12w..klu call x angkt..try pegi kk trs..amik appointment dlu ke..

Saya g terus jer..nurse cakap mujur awak datang masa 8 week kalau tak bising plk doc kalau lmbt buka buku.. alhamdulillah sakrg dh 12 w3d

Masa saya nak check ke kk. Masa pkp. Pergi je. Tak ada masalah. Ramai je bahagian ibu dan anak tu. Masa tu 8week. Terus buka buku pink.