Ubat Klinik

Sy first time pregnant 11 weeks dah. Ubat klinik tu boleh ke kalau kita miss sehari dua. Kadang tak tahan nak telan. Mesti nak muntah balik dengan bau. Kadang sendawa pun bau ?

6 Các câu trả lời

Sy dlu pn ada je skip mkn. Tp bila hb tetibe drop, terus x berani nk skip. Huhu. Klu rasa z boleh mkn, boleh mintk ubat. Sy tkr dr zincofer ke obimin. Obimin ok sikit.

5y trước

Betul, obimin ok sikit

Sy waktu 1st trimester ritu pun selalu.culas mkn ubat kk bg..sekali hb drop.. Sy nasihatkan puan mkn ja.. Sbb itu utk kebaikan puan n bby dlm prut..

Sis makan sebelum tidur. And try minum dgn sunquick. Skip boleh tapi make sure hb sis okay dulu. Takut hb rendah nanti bahaya utk baby dgn sis.

kalau tak masok makan obat klinik.. try minum susu anmun .. alahmdulillah hb ,semua Okey..

klau x lalu jgak xyh je mkn.. mcm sy.. 😊✌tapi mkn mknn yg sama kndungan dgn ubat..

Minta tukar ubat masa next check up . Kalau hb cantik tak pe lah tak nak makan ubat .