Due disember, nk prepare beli pampers newborn tapi

Sy first mom, Now dh 7months, nk prepare beli pampers newborn (baby girl), sy dh survey mcm ramai kata drypers/petpet bagus.. tapi skrg ni sy keliru nk beli size newborn 1 bag dulu atau beli 2 bag atau atau beli 1 bag tgk dulu mcm mne sesuai ke dgn anak nnti? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

35 Các câu trả lời

Better beli 1 je .. tkot awak cm saya 😂 lahir kecik 2..68 sebulan tk muat nb ke s 3.5 kilo naik .. now anak saya 6 bulan 8.37 kilo size L un ketat kt bontot .. better beli 1 dulu nnti da hbis bru beli lgi ..

beli satu bag dulu. beli jenama drypers size nb. sesuai ke atau tak, itu tak pastilah. kena try dan error. pastikan ada nappy rash cream. cm sy guna jenama sebamed. tiap kali tukar pampers, mesti letak cream.

ikut berat baby sis..kalau baby 3kg keatas batter guna 2 beg yg besar dulu baby pakai Pampers banyak ..kalau nk try and error better beli Drypers 1 beg..pet pet 1 beg..pengalaman saya la ibu 4 anak😁

Pampers ni kena try2. Saya dulu beli huggies air soft size nb 2 pack. Anak lahir 3.8kg. Baby baru lahir banyak kali tukar2 pampers sbb nak elak melecet. Masuk 2 bulan saya pakai drypers size s.

Kalau g expo baby best, mcm2 brand boleh pegang try dlu sis, dan kebiasaanya ada buat combo saiz newborn dgn S, sy pergi expo beli combo yg new born, S dgn free maternity pad, berbaloi

nb beli 1pack dulu sis sebab x pasti bby awak nnti sesuai ke x guna , fyi pet2 cutting kecik dri drypers kalau boleh beli 1 je pack dulu sebab pernah guna dan x setisfied untuk nb 😅

Beli dekat shoppe sis , sy beli petpet combo newborn+size s .. Try dlu, lgpun harga xmahal promo haritu dpt rm45 ja.. sy beli combo ni dlu try & error,if sesuai

sy beli drypers yg ada 24pcs tu je . tak sempat hbis pkai naik ruam dkt baby so sy tukar huggies. sesuai alhamdulillah. naseb drypers beli pack kecik je

better beli S je terus sis.. Sy beli saiz newborn dlm pack 20pcs @ try yg free sample je.. sbb baby cepat membesar.. beli banyak2 nanti takut rugi je..

Beli 1 je sis.. sllunya x abis pun guna.. ni pengalaman sy la.. lain bby lain pkembangan berat.. so beli 1 utk elak membazir..