Due disember, nk prepare beli pampers newborn tapi

Sy first mom, Now dh 7months, nk prepare beli pampers newborn (baby girl), sy dh survey mcm ramai kata drypers/petpet bagus.. tapi skrg ni sy keliru nk beli size newborn 1 bag dulu atau beli 2 bag atau atau beli 1 bag tgk dulu mcm mne sesuai ke dgn anak nnti? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

35 Các câu trả lời

Mcm saya beli huggies. 1pack dulu. Sbb tak sure anak besar mana. Bila keluar anak saya ada kuning sikit. Berat pun drop sikit. Beli lagi satu pack sbb baby newborn kuat berak and kencing. Nak pulak jenis baby tk boleh rasa basah sikit. Mesti bising. Skrg baby almost 4kg. Pakai molfix. Untuk baby saya molfix dia suka jatuh ke bawah sikit. Huggies ok je. Even dah buat ketat. Skrg pun dah mcm tk brpa nak muat. Awak better beli 1 pack dulu utk test and tgok kesesuaian. Baju pun jgn beli yg newborn. Beli yg 0-3m up. Baby cpt besar. Saya first mom. Ni yg saya perhati skrg. Baby saya baby boy. Kuat nyusu. Drop je kuning dia terus kuat nyusu. Kdg nak pump tk sempat. Dia tidur kejap pastu terus nyusu lgi. And satu lagi awal2 susu tak brpa byk tau. Jgn stress. After a few days akan byk balik. Keep bf baby. Awal2 mmg stress. Lama lama okay je.

Beli 1 pek dulu sis, baby newborn cepat membesar, kalo banyak sangat sayang nanti kalo x dapat pakai. Saya masa baby baru lahir bagi pakai offspring dulu, sebab dia lembut & kulit baby baru lahir sangat sensitif,kena jaga kalo baru lahir, tapi harga dia mahal. So after 3 weeks macam tu tukar ke huggies, tapi macam x sesuai, then tukar ke drypers baru dia ok sikit. Tpi mula2 semua beli 1 bungkus dulu nak tengok kesesuaian dengan kulit baby. Just make sure ready diaper cream ya, dalam situasi try & error tu memang rashes akan muncul kat kulit baby.

kalau nak tau kesesuaian kulit baby, boleh try beli tester pack. cr kat shopee ke, lazada ke.. boleh jgk ke official website jenama diapers, and request for sample. sempat lg ni.. sebab ada yang minimum 4weeks utk diorg process. tapi, tulaa.. klu request dr official website dapat 2 keping je. tak sempat nak tgk baby sesuai ke x.

8mo trước

tak sure pula.. sebab biasanya sy login website je

Saya nasihat kan beli satu pack je nb diapers. Macam anak saya mula mula scan 3.1kg sekali keluar 3.56kg memang sebulan je pakai nb size tu which is satu pack je. (Saya beli mamypoko btw) Kalau beli 1 je at least kalau boleh lagi guna size nb lepas habis satu pack tu kalau tak jadi macam saya ,sedekahkan diapers nb size dekat hospital.

Saya beli 1 pek dulu jenama Huggies Air Soft Tape Newborn (68pcs) Lama jugak survey pampers apa yang sesuai sebab first mom kan. Jenama Drypers pun ada jugak tapi tak banyak lah , sebab kawan adik punya ada lebih masa bersalin haritu. Kita kena try & error dulu. Risau beli banyak2 nanti tak sesuai dengan baby kita kan😅

saya beli yang pack kecik dulu je sis. drypers ada yang pack kecik. size nb. sebab kekdg kalau baby size besar nb tk muat kene size s. lepastu kulit baby kekdg tak semua jenis pampers sesuai. jadi beli yang pack kecik dulu je. anak saya sebulan je pakai nb, lepastu tukat size s

yelah 1 je cukup.. try kan.. lain la kalau duit banyak beli je la banyak 4 5 pack siap2.. beli sikit ni sbb mana tahu anak lahir nti berapa kg..anak kulit dia oke ke dgn pampers yg kita beli tu.. bkn pampers je, baju kain sabun minyak semua lah

Bg sy beli 1 je dlu.. Sbb kite xtahu lg berat baby lahir berapa..tp kalau beza nb ngn s tmpt pusat tu je dlu sy trus je bli s utk ank no 2 sbb ank no 1 lhir besa.. No2 pun tgk cm besa so beli je s. Tp pampers beli 1pack dlu tkut xssuai kulit dia

nnti dah dekat due tgk estimated berat baby berapa , if baby kecik bole la guna pet2 sbb cutting kecik , if baby dkt 3kg jgn pakai pet2 nti ketat . drypers mmg ok sgt2 . tp jgn beli byk saiz nb risau ank awk minum susu byk kang cpt bam2 tk muat rugi je .

hai awak, masa saya first baby dulu, saya register free sample pampers utk baby saya. dapat huggies dan drypers. alhamdulillah dua² jenama ni anak sy okay. tp sy lebih memilih drypers sampai skrg anak sy pakai drypers.