anak first

Sy dh masuk 22w, 1St time mengandung, Nak Tanya macam mana rasa baby menendang ye? Sy keliru Dan tak tahu nk merasainya.. ?Boleh bgtau pengalaman akak2..

14 Các câu trả lời

Cuba baring... Pastu tekan2 perut guna 2 jari... Cuba2 ja kat tempat berbeza... Kalau rasa keras2 tu baby la tu... Kadang bila cucuk2 dia akan respon... Bergerak... Atau pasang lagu/zikir/surah2 kuat2 letak kat perut...

4y trước

Kadang2 rasa macam angin... Tapi rasa kuat... Makin lama akan rasa selalu dan kadang rasa ngilu bila baby tendang kuat...

sy dlu pun bgtu x tau.. smpai nurse Tanya sy jwb x sure.. smpai satu tahap tu br sy fhm sndri oh tu pula rasanya tendangan baby dlm perut.. cm rasa denyutan jantung dup dap dup dap

Tdi nurse tnya..ada rsa dicuit x..sy pn xtau nk respon apa..sbb x tau mcm mna rsa dicuit😅..nurse tnya lgi..sikit pn xde rsa ke..sya blur..

mcm sy rasa , semasa dia tendang agak ngilu bg saya .. cam denyut .. klo perut nipis boleh nmpak perut gelombang

Mula2 macam ada rama2 terbang dlm perut..nanti makin besar rasa ada gulingan dan tendangan dlm perut..

Hehe same.. td br doct tanye sy pn mcm blur nk jawab sbb xtau rasanya mcm mana😅😅

Rasa ada benda tendang, benda gerak2 dalam perut. Mula2 slow je mmg tak terasa sgt.

Rasa mcm dup2, tp slow je..skrg dh 24w..sampai begegar perut dia tendang..

Kadang2 rsa mcm fon punya vibrate😁

Mcm denyut2 rasanya kalau saya