Mcmne nak tahu pergerakan baby

Sy dh masuk week ke 20 tpi mcm tk rasa lgi pergerakan baby dlm perut ..momies2 boleh share ke cara nk tahu first pergerakan dlm perut sy tkde pengalaman lgi hehe ni first born

7 Các câu trả lời

Sy pn skrg 20w first pregnancy ,sejak dri 16w dh start rasa.. tp awal2 tu rsa sikit je mcm kna jentik sskli, pstu mkin lama skrg rasa tu mkin kuat bubble2 jentik pn kuat sikit dan agak kerap, rsa bwh pusat. Tp xsmua org sama, ada yg rasa lmbt, ada yg rsa awal.. nt sis akn thu rsa dy mcmmna, sy pn awl2 xpasti jgk, lma2 dh thu best rsa wlaupn trsentap jgk kdang rsa kuat 😂🤗

Awao lg biase 26-27 akn rse kuat klau 1st baby n kulit perut tebal https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

First pregnancy agak susah nk detect pergerakan. Biasanya slps 22w baru dpt rasa. Tp itu pun mcm bubble, fluttering je. Tak la rasa kuat mcm kick tu. Hehe.

Tiba tiba rasa sesuatu dkt perut tapi tak sakit ha baby gerak la tu.

kalau ade rasa mcm kene jentik or ade bubble tu baby gerak la tu

Klau sy rasa macam bubble atau macam kena jentik hehe

selalu first pregnancy lambat sikit