Minta pendapat

Sy dh berkahwin ade anak sorg. Sy tinggal dgn parents. Mak sy x bg pindah rumah. Dulu sy mewahkan mak ayah sy dgn duit gaji sy. Smpai nk simpan duit kawin pun terpaksa kira2. Lepas kahwin sy x bekerja lg. Xdpt nk mewahkn beli mcm2. Mak sy dh mula terasa asyik mengungkit xdpt beli ni xdpt beli tu. Sy sedih. Sy pun duit ckup2 utk keluarga. Sy tetap bayarkn semua bil2 kt rumah dan bg duit lauk tiap bulan. Tp dia suka buat sy terasa hati. Sampai kdg2 berhari2 x bertegur tanpa sebab. Sampai anak sy dia pun xnk layan lg. Dia ckp anak sy suka nangis. Anak sy baru 3 bulan. Patut ke sy pindah atau terus stay utk jaga mak ayah sy?

26 Các câu trả lời

Sy rasa ungkitan mak awk tu sbnarnya menggambarkan dia kecewa awk benti keje lepas kawen. Org tua mcm tu la dia akn ulang2 apa yang dia nak..nk buat mcamana benda dh lepas pun, lebih baik awk duduk asing dengan parents.

Nasib la sy ni boleh kawal lagi perasaan ni, tpi kdg2 trlepas jgk kata2 dkt depa semua.. Almaklumlah kita ni manusia dan sy x suka tgk rmh ke bilik ke sepah2.. Mmg mujarab la ayat sy bila sekali kluar.. Hahhahaa..

sy rase better sis pindah rmh.. blanje blnn tu sis trskan bg sbb sian gak kt org tua kt klu abaikan dorg, xpatut plak mcm tu.. tp utk jage hati kedua2 belah pihak, elok la pindah dok asing..

Mak sis selalu bgtau biar byk rumah tp jgn byk org dlm rumah..lps kawen sbnrnya lg best tggl sndiri...ada privacy then kita bole buat apa kita suka kn sbb rumah sndiri...

2y trước

Kan susah nk puaskn hati org tua kdang2 sbb ada jnis degil dn mudah terasa hati,,sy pun xsuka kongsi rumah dgn org,,mula2 ok la tp lma2 mmng baawa bala

Pindahla, takut nanti suami terasa hati pulak asyik parents ungkit pasal duit,padahal kita bukan mewah sgt,tapi still kerap la datang tgk parents hulur la ikut kemampuan..

Pindah je sis... awak dah berkeluarga, ada anak. Cukup awak tahu org tua awak cukup makan & pakai. Urus keluarga kecil awak, tanggungjawab awak.

Faham sgt, bab duit je lupa smua yg kita pernah tolong/bagi. Kadang tu susah nak blapang dada. Pindah la..awk pun boleh fokus dgn family kecik,

Try dduk sendiri la lgi better kot sis...semoga depermudahkan semua urusan...aminn 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Seeloknya pindah. Baik utk keluarga, baik utk pasangan. Moga dipermudahkan segala urusan pn n fmily.

lebih baik hidup asing dengan suami dan anak. InsyaAllah hidup lebih aman.