Nurse datang rumah .

Sy dah hamil 24 minggu, tadi nurse call nak datang rumah . Checkup sy esok . Kenapa ye nurse nak datang rumah ?? bukan selalu nurse datang rumah selepas bersalin ke ? ?

41 Các câu trả lời

Sy msa buka buku kandungan dah 22week esk lusa nurse dtg melawat agak terkejut lah sbp dorng xda call otw dtg melawat semasa cek tekanan darah sy x stabil d sbp kan terkejut dorng dtg Hahaaa...yg kali ke2 plk kandungan kali 34week nurse dtg lagi nak terang kan pasal kelas penyusuan n dorng bru perasan sy ada bela anak kucing terus dorng larang bela kucing tp sy ttp bela kucing sy sbp kucing blh kwn kan sy kat rumah sorang²...

Bagus nya nurse awk call dulu sebelum datang, nurse tempat sy tiba je ada depan pagar rumah beri salam. Kata nak datang jenguk n checkup. Tak kan nak suh dia balik dulu kan. Pagi plk tu, klu ptg kita ni ada lah jgk rupa sikit, idok le rupa hantu kak limah 🤣, rumah pon teratur lah sikit main ngan anak yg ada x dan nak kemas awal pagi.

Mcm kt tmpt sy, nurse memg akan gtau yg dia akan buat lawatan 3 kali n dia akan maklumkn melalui WhatsApp..1 dtg, dia akan tgk persekitaran rumah Dan kebetulan sy Bela kucing so dia mintk utk sy jgn bermain2 dgn kucing..n dia akan check tekanan darah n kena ambik urine..

5y trước

Nurse bgtau byg kucing ni akn bg kesan Dr segi bulu dia, najis dia dan mcm kucing sy memg dilepaskn main kt luar so nurse x mau Ada bakteria lain dr kucing pergi ke ibu mengandung...so wat Ms skarang memg dia x bg sy main2 dgn kucing dulu tp apakn daya kucing sy ni jenis manja dan dia tau sy pregnant so dia akn temankn sy...😂😂😂😂

Sye 17 minggu.. Smalam checkup kemarin dia datang rumah 😂 memang nurse ckp dia akan datang melawat dirumah spnjang preggy ada dalam 2 3 kali kalau takde apa2 masalah.. Melawat kat rumah diorg ad cekk yg simple2 tekanan darah n air kencing.. Xtau la klau nurse kk lain 😊

a ahh.. sama nurse kk kt tempat sya... dah 2x dtg umah.. first tuh sya betul2 keje.. tpksalah dia pegi cek kat tmpt keje.. tkanan drh nga urine test jew... kali kedua barulah dia dtg umah.. tp mmg dia mklum terlebih dahulu.. dia nk knl umah jew... tkot nt ada apa2 problems sng..

5y trước

Terpaksa mintak cuti la ye

Mmg dtg just buat simple check up..sy haritu nurse dtg tpi sy xda d ruma..jumpa semula nurse tu d kk..dia bgtau nti klu dia nak dtg lgi dia akan wassup,bab kdg sy g melawat ruma mentua..dkt tmpt sy mmg rajin nurse dtg melawat..

Nurse buat home visit sis. Nak tgk keadaan rumah mcmne bersih ke tak. Ada kucing yg tak sihat ke tak. Masa buat buku pink nurse bgtau mcmtu. Lg 1 utk pastikan alamat tmpat tinggal kita betul 😊

hari tu nurse nk dtg kat rumah saya.. saya ni duduk dlm kedai.. kira rumah kedai.. fone saya pagi tu memng tk cas ptg baru check fone rupanye nurse nk dtg rumah.. hahaha smpai skrg nurse tk dtg dtg

Dia datang rumah sebab senang nanti, dah tau rumah awak yg mana nak buat lawatan selepas bersalin. Satu lagi, dia nak tengok selamat ke tak ntuk ibu mengandung. Saya ada baca haritu

sy start pregnant 10 weeks nurse da dtg uma.. plak x inform awai.. tunggu laa kt luo kjap smentara cari baju snonoh skit.. hahahaahaa.. saje home visit.. cek urin, bp..