Anencephaly

Sy dah 5 bulan hamil. Tiap hari xsbar nak scan tgk baby dlm perut. Tp lepas scan hari tu dpt tahu yg baby ad mslh anencephaly (tidak ad tempurung kepala) dan perlu digugurkan. Hari sabtu nanti masuk wad. Remuk hati sbb harap sgt tahun ni dpt timang anak dan ni anak yg pertama. Tp nak buat mcm mana dah takdir Tuhan. Nasihat sy utk ibu2 hamil yg merupakan nasihat dr juga utk sy. Sebelum mengandung lagi perlu pastikan yg folic asid ckup dlm bdan. Mnurut dr kkrgn folic asid ni slh 1 punca kenapa anak dlm kndungan mnghdap anencephaly. Doakan sy selamat jalani proses ni nanti dan dpt baby lagi.. ??

36 Các câu trả lời

Allahu.. semoga kuat smgt sis, bnyk ganjaran pahala menanti. Allah nk ganti dgn yg lebih baik.. 💕 hugs sis.. 😊