Luahan Ingin Berhenti kerja

Sy cemburu melihat ibu yg menjaga anak sepenuh masa, dpat pantau anak, dapat bermain dgn anak...sy bekerja gaji lebih besar dari suami...kalau sy berhnti suami suruh balik kampung org tua sy...setiap kali sy ckp pasal resign mesti dia ckp mcm tu...seolah2 dia x kisah nak berjauhan dgn istri dn anaknya...sy x ksh kehidupun serba sedikit selepas resign...nk tggal mana, nak makan apa..sy x kisah...asal sy dpt jagak anak sndiri dn boleh sy masak bekal untuk suami....tp tu la...sy sepertinya tulang belakang keluarga...tanggungjwb sy berat...tulang belakang mak bapak sy...tulang belakang small family sy..laki sy mcm x kisah berjauhan...dia fikir kalau berjauhan ni x pakai kos besar ke? Jarak tempat kerja dia dgn kmpung sy memakan 2 hari baru sampai..kalau anak sakit dia x terfikir ke mcm mana nak jeguk, kalau AL bnyk x pe, ni x..14hari je stahun..ermmm😪...belum lg kira minyak, balik sana pun kena pakai 4x4...mcm x adil la...masa dia 3 tahun kolej okey je sy x bnyk ckp, janji lepas dpat kerja sy boleh rehat dh..tp selepas dia bekerja dh mula mcm2 keluar dari mulut..dia tahu LDR ni lebih susah..dia suruh sy balik kmpung sbb dia x nak sy resign sebernya...sy tau...sy okey je susah...x tau dia la..takut dia terlampau selesa dgn gaji sy...ermmm sekadar meluah. Tq

2 Các câu trả lời

saya hampir 6tahun pjj sis. saya kerja niat nak bantu suami if berhenti kerja husbnd kata mampu ja nk tggung kami ank beranak tp x lah sume bnde yg saya nak tu dpat. lg pon saya jnis nknmnx duit suami sndry malu. in shaa allah akan dok sama x sure hila sbb dlu mmng ckp preggy no 2 nk benti tp Allah x izin lg. ekonomi skrg agak mencabar so saya x nk husbnd pikul beban sorg2. btw skrg mnx pape dpt je even ada wet sndry bab gaji mmng gaji saya agak besar sikit dari dia.

So selama ni sis tanggung biawak hidup ke?