just sharing. gdm on diet control

Sy bsp 1x sbulan. Since kandungan 18w.♥️ Ini jadual makan sy ambik setiap hari + 1hari cheat day. ☺️ ✔Pagi 8am lepas ambik bsp test Susu 1 gelas dutch lady low fat (xambik susu ibu mgndung gula tggi) Roti putih grdenia 2keping Atau teh o kurg manis + biskut hupseng 3keping ✔12pm Nasi 1 senduk leper. Bukan mmbukit atas senduk tu ? Ikan seekor/ayam seketul. Sayur hijau 2 senduk Saya xsuka sayur! Tp hikmah gdm. Paksa jd suka ?? Air masak 2 gelas. ✔Ptg 4pm Buah. Buah yg besar penumbuk. Sebiji. Kalau buah bsar mcm tmbikai. Jmbu. 3 slice sdrhana ckup Air masak ✔Mlm dinner jam 7 sy repeat mcm lunch Setel bsp jam 9pm Makanla nsi klau msih lapar.? CHEAT DAY!! I like ? 1 hari smggu sy mkn kek.. coklat.. cendol.. ap2 yg tringin. Tp berpada2.. hehe. Lpas tu back to normal rutin ? Biasa bcaan pagi sy 4.3-4.5 Bcaan last 5.7 -6 Smpai hri nk brslin 6.0 Alhamdulillah ?❤ P/s sy beli glucometer dri shopee. Susah nk ulang alik klinik. Penat ? tp stiap bcaan sy ambik gmbr. Kan ad detail wktu kat gmbar. Snang sbgai bukti. Tp tnya dulu nurse kk ya bolei ke x. Sstgh xbg ibu2 buat sndri.. ? Sy buat stiap hari mcmni. Even bukan hari kena bsp. ?

48 Các câu trả lời

Sy pun ada gdm skrg 27week.. Rasa x best sbb kna diet

3y trước

saya 17 minggu dh ada gdm 😭😭😭 ada lagi berapa minggu kena diet sblm bersalin. tapi tak apa lah janji baby ok

👌👍

Xssxdc

😍

thniah sis

5y trước

Tq sis..😊💜

F

salam sis cam mana nak cari resepi2 masak utk ibu2 yg ade gdm ni

5y trước

tq siss 😍😍😍😍😍

Sy minggu dpn hr jumaat br kene bt bsp. 13w skrg 😅

5y trước

kencing manis