Darah Naik

Sy bru 21mgu,sy buat check up.. Sy dtg klinik ptg, hbs wktu keje.. Bila doc cek Darah sy naik 140/80.. Sy ckp mayb sy penat seharian meeting.. Doc kta klu naik lg die akn refer pakar kerajaan.. Bsalin operate n x ikut due.. Npe doc menakutkn patient.. Ni anak 1st sy, mmg xda pengalaman.. Ada x mummy2 sama pgalaman cm sy ni.. Ada tips x utk pastikan darah sy x naik.. Mohon share kt sy.. Tq ?

1 Trả lời

Tekanan darah tinggi masa pregnant ni bhaya sis. Mayb doc tu concern to cara penyampaian x betul kot. High bo ni effect baby kita. Ramai mummy yg sy jumpa masa kat nicu bby prem sbb high bp. Emergncy czer. Even kezen sy pon dlver 26w baby prem due to high bp. Next time sis try rilex2 dulu sblum p checkup. Semoga dpermudahkan urusan sis

5y trước

Stress+letih kot. Try checkup pagi2 atau nk checkup tu sis rilex2 dulu bru check bp