Nk tnye ibu ii

Sy brpantang 36 harini, sy rse darah nifas sy hbis harini, persoalannye sy bole puasa kan, sbb saya ingt nk mandi wajib , ada ke pngalaman cm sy darah nifas hbis awal? Sbb sy cucuk amik depo hritu mse anak checkup sebulan, sy tkut darah sy bleedings mkin panjang, klau bleeding kira darah nifas jgk ke? Tkbole puasa?#bantusharing #firstm#ingintahu om

3 Các câu trả lời

kalau dah check betul2 dah habis, kena mandi wajib & puasa. kalau dalam masa less than 15 days suci, tapi masih dalam lingkungan 60 hari lepas bersalin, tetiba keluar darah lagi, consider itu nifas lagi. hari2 yg puasa sepanjang tu kira batal & kena ganti semula nanti. ni ikut mazhab syafi'e.

Sy dulu pernah jd camni.. Habis awal. Pastu dah siap mandi wajib.. Tgh doq solat zohor tetiba ada darah balik

confirm habis? dah cek betul2? if confirm, boleh puasa