Saya pregnant ke?

Sy baru setahun lebih kahwin. And not planning anything. Kalau ade, ade laa. Kalau tak de,mungkin belum rezeki. Period sy teratur dgn kitaran haid selama 32hari setiap bulan. Bulan ni sy belum datang period. Dah seminggu lambat. Pg td bgn solat subuh try untuk check. Dan upt positif. Betul ke sy pregnant? Ni first time sy check n idk what else to do. Mungkin kwn² boleh share anything dgn sy.

Saya pregnant ke?
66 Các câu trả lời

Tahnia sis , saya pun macam tu jugak dah 2thn lebih kahwin,lama dah planning tapi x xda lagi mungkin belum rezeki kan jadi saya pasra serah kan semua kepada Allah s.w.t kalau ada ada la, saya cuma makan ja asid folic je, period cycle teratur juga setiap bulan 30dys pastu tetiba lewat 2 minggu saya pun x sedar then test Upt dapat 2line +Positive tapi saya x percaya then test lagi 2 line lagi fikiran pun betul ka saya preg ni x percaya lagi hahaha fikiran bercampur baur, then petang tu juga jumpa doc ambil urin, doc ckp betul saya positive Alhamdulilah happy sanggat sekarang tinggal tunggu nak bersalin ja semoga di permudahkan aminnn...

2y trước

tq sis😊,semoga dipermudahkan2 urusan sis nty

Tahniah sis. Bila dah spt result mcm ni boleh pergi ke klinik kesihatan ibu dan anak yg terdekat utk book appointment. Jgn lupa bawa sijil nikah siap2 utk nurse tgk nnt. Boleh google apa lg yg perlu dibawa. Kalau dah ckp minggu, nurse akan terus buat check up. Kalau tak, diorg akan bg date utk sis p 1st appointment. Sementara tunggu first appointment tu, boleh p beli folic acid @ mana2 pharmacy. Folic acid ja dulu dah ckp ☺️. X perlu supplements tambahan yg lain.

2y trước

ok terima ksih ya😊

klu double line tu pregnant. makan folic acid..jgn skip..mkn yg brkhasiat..yg x brkhasiat tu slalunye yg tu la kite teringin nk makan,mcm megi..control dulu yg tu.mnum susu x kisah susu apa asal ngam dengan tekak.call atau pegi klinik untuk tny bila blh buat buku pink, klu blh xyah la lg pegi scan sbb nnti buat buku pink doktor akan scan jugak.klu x nmpk kantung lg pun jgn risau sbb kecik lg. fikir baik2, doa baik..😊

2y trước

ok terima kasih ya😊

Alhamdulillah tahniah sis , jaga diri tau , doakan saya ada rezeki tahun nie , dah ttc setahun lbh jugak , syoknya dh pregnant 😍

Tahniah ye sayang ..jge kandungan baik2...rezeki allah bgi awal...jngn buat kerja berat2 ...awal2 ni kena bnyak rehat ye...

Sy bru kahwen sbln lbh dh pregnant. Allah bg rezeki awl yg tak disangka..alhamdulilah..

4y trước

Alhamdulillah congrats sis. Rezeki Allah tak lambat,tak cepat dan tak salah alamat.🤗

Alhamdulillah.. Tahniah sis.. 2 lines tu positive la tu.. ❤️

Tahniah sis..sis ade ape² simptom ke shingga lewat period sis tu..mcm muntah² le

4y trước

Oo mmg da ada simptom jgk la..apa² pon sis jaga diri jaga kandungan..doakan utk sya jgk pregnent tahun ini..saya baru 9bulan kahwin..blm ada rezeki jgk..teringin sgt nak baby daa hurmn

Wahhhhhhhhh bestnya pregnant. Doa kan saya lepasnih ada rezeki macam awak

Alhamdulillah tahniah sis. Doakan sy juga ada rezeki utk mengandung lg.

4y trước

Tq🤗. InsyaAllah ingat rezeki Allah tak pernah lambat,tak cepat dan tak salah alamat ok😉