Selsema teruk

Sy baru pregnant 17minggu.. Selsema teruk, bila mnum air pnas suam tekak pulak perit. Apa ubat yg sy boleh mkn ye.. Penadol xjalan. Hrap2 ni bkn syntom covid. Minta dijauhkan🥺🥺

4 Các câu trả lời

sy masa 1st trimester pun berhingus teruk. kdg2 bgn 2x tgh tido mlm semata2 nk buang hingus kt toilet. hairan sgt hingus mcm tak reti nk kering. bila baca kt sini ada jgk yg jadi so mungkin pembawakan. masak 2nd trimester terus hilang

Dah buat swab test? Buat jelah dulu sbgi precaution. Utk ubat kena jumpa doktor dulu sbb tk blh makan sebarangan. Dan sebelum jumpa doktor pun disarankan buat swab test dulu.

Br 2hari slsema.. Deria rasa ada, slera mkn ok cuma hingus leleh2.. Tkut pulak nk buat swab😢

3y trước

Saya masa kena covid pun selsema batuk je, yg lain okay. Tau tau positif jugak. Takpelah utk langkah berjaga je. Kalau negatif, boleh jumpa doktor dptkan ubat. Sbb tk blh suka suka nk beli ubat sendiri kan. Sementara tu cuba minum air perahan lemon suam, tanpa gula.

Saya dah 3 bulan selsema on off 😂😂 hormon pregnant kot